Societat · 24 d'Octubre de 2012. 13:23h.

"Llama una catalana por lo de las elecciones, le digo que ya no se puede, no?"

Catalans a l'estranger denuncien les traves dels consolats espanyols per exercir el seu dret a vot

"Llama una catalana por lo de las elecciones, le digo que ya no se puede, no?"

Un ciutadà exerceix el seu dret a vot

Una catalana que resideix a Parma (Itàlia) va trucat al consolat espanyol a Milà per fer els tràmits per votar des de l'estranger en les eleccions del 25-N. Segons ha explicat la Montserrat a El món a Rac-1, quan va trucat va sentir com la persona que l'atenia li preguntava a una altra: "que truca una catalana per les eleccions, li dic que ja no es pot, oi?"

"Vostè hauria d'haver trucat el dia que el seu president va dir que hi havia eleccions", explica que li va dir la persona que l'atenia. En realitat, el tràmit per sol·licitar el vot des de l'estranger acaba el 27 d'octubre. Amb tot, li van dir que "ja no es pot" i que si no havia rebut la papereta a casa "és que hi ha problemes".

Posteriorment, quan va trucar a l'ambaixada de Roma, en canvi, li van dir que es podien fer tots els tràmits per Internet, quan tampoc no és veritat, perquè es pot fer tota la tramitació menys votar. La Montserrat ha explicat que ara intentarà fer el procés des del consolat de Florència.

Altres catalans que resideixen a l'estranger també han trucat al programa per explicar les traves que els posen des dels consolats espanyols a l'hora d'intentar exercir el seu dret de vot.

Francesc Homs va explicar ahir que el Govern ha rebut una trentena de queixes oficials per aquestes traves que l'aparell diplomàtic espanyol posa als catalans que intenten votar des de l'estranger, però des de l'emissora del Grup Godó han rebut "centenars de queixes de catalans que viuen a l’estranger i tenen problemes per votar per correu".

Publicitat
Publicitat

53 Comentaris

Publicitat
#23 angel, cataluña no es ECSpaña, 25/10/2012 - 23:59

Ambaixada ECSpañola ens foten als catalans i Arturo Mas encara mès. Demana INDEPENDÈNCIA amb pit i cullons!

#22 Migdo, Dublin, 25/10/2012 - 10:41

Com que aixo ja m'ho veia venir..... el primer que vaig fer quan el President va convocar eleccions, va ser comprar-me els bitllets d'avio.

A mi no hem fotran aquests podrits!

Records des de Dublin.

Visca Catalunya LLiure!!!

#21 Tio Canya, Ala Frugell, 25/10/2012 - 09:41

A les darreres eleccions autonomiques . es varen perdre mes de 3.000 Vots vinguts d' arreu del món ( segons el diari el Punt ) A girona els que més. Ull els espanyols fan trampa com sempre.

#20 Monarquia bananera d'espanya, pagueu-nos les Ambaixades i calleu, 24/10/2012 - 19:49

A espanya com sempre jugant brut, per a ells la paraula democràcia és només una paraula, buida i sense contingut i més quan es tracta d'aplicar-la als catalans.

Només hi haurà justícia per al poble Català en un Estat Català.

#19 Xipolleig, Barcelona, 24/10/2012 - 19:40

Per això serveixen els impostos entre d'altres dels catalans, per pagar consolats i ambaixades inútils,corruptes i que quan truques enlloc de resoldre't el problema, t'en creen dos.
I mentrestant no hi ha diners per escoles o per hospitals.
Més Espanya, menys drets socials