Publicitat
Societat · 29 de Novembre de 2022. 20:03h.

Llibertat amb càrrecs per a okupes que feien servir menors

Els Mossos calculen que el grup criminal obtenia uns 24.000 euros al mes

Llibertat amb càrrecs per a okupes que feien servir menors

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal que ocupava pisos a l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona fent servir menors d'edat per evitar ser desallotjats i després els rellogava o cobrava als propietaris per tornar-los l'habitatge. La policia ha detingut nou persones, que han quedat en llibertat a l'espera de judici. Se les acusa d'usurpació de béns immobles, d'estafa i de defraudació del fluid elèctric.

El grup estava format per tres caps lideraven l'organització i repartien la feina a sis persones subalternes més, que l'executaven. Els tres líders de la banda s'encarregaven de donar les ordres i directrius, gestionar tota la infraestructura i utilitzar els menors per dissuadir la policia.

També eren qui activava les persones que canviaven els panys i punxaven la llum i l'aigua, i els que buscaven els possibles llogaters, persones que acabaven d'arribar al país o que estaven en situació de vulnerabilitat i buscaven habitatge. Fins i tot rebien peticions d'algú que buscava un pis o una habitació on viure i, si no en tenien cap disponible, n'ocupaven un.

Tres persones més s'encarregaven de buscar els immobles buits per ocupar-los, normalment de bancs o immobiliàries. També feien tasques de suport per arreglar-los i preparar-los per a la posterior venda o lloguer.

I finalment hi havia les persones que ocupaven físicament el pis i s'hi quedaven per garantir l'operació: tres dones amb criatures -fills o nebots de l'entramat- que hi entraven un cop canviat el pany i feien veure que hi vivien i que estaven en situació de vulnerabilitat, perquè la policia no les desallotgés.

Els investigadors els relacionen amb 12 ocupacions d’immobles i 12 intents durant els darrers quatre mesos tot i que la seva activitat delinqüencial comença el 2020. Durant aquest període s’estima que haurien obtingut ingressos per valor d’una mitjana de 24.000 euros al mes.

A més, en algunes ocasions els caps de l’organització pactaven amb el propietari real de l’immoble ocupat fer fora les persones a qui acabaven de llogar el pis. A canvi d’entre 8.000 i 10.000 euros iniciaven el procés per fer-los fora.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 luis, barcelona, 30/11/2022 - 20:26

Lo millor de lo millor:
.....ha detingut nou persones, que han quedat en llibertat a l'espera de judici.....

No direu que no es bó?

#1 no soy nadie, esplugues de llobregat, 30/11/2022 - 08:33

Mañana están otra vez igual y cuando se acerque el juicio, si son extranjeros regresan a su país hasta que la cosa se calme.