Publicitat
Societat · 25 d'Abril de 2019. 11:47h.

Lliçons d'història

Pisarello es remunta a Azaña i Marchena li talla

El president del Tribunal, Manuel Marchena, ha retret al primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, que "es remunti" a Manuel Azaña quan parlava sobre la història del debat sobre l'autodeterminació en la seva declaració com a testimoni en el judici del procés al Suprem.

Andreu Van den Eynde, advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, li ha demanat si el Diplocat feia activitats relacionades amb "el dret a l'autodeterminació dels pobles" i Pisarello ha contestat que "és un debat habitual a Catalunya i se'n parla des de fa molt de temps".

"Des de l'Estatut de Núra se'n parla, avui llegia unes notícies en les que el president Manuel Azaña en parlava, se'n parlava durant la transició...", ha afegit fins que Marchena l'ha tallat per advertir-li que "si ens remuntem a Azaña, evidentment té mot interès en el pla històric, però, si us plau no, li recordi al Tribunal aspectes històrics respecte dels quals hi ha també altres fonts bibliogràfiques diferents de les que vostè pot subministrar".

"Quan parla d'Azaña i parla de l'any 1934, el Tribunal té la sensació que estem desbordant el que és objecte del procés". Finalment, Gerardo Pisarello ha puntualitzat que "només volia contestar que només es tractava d'una activitat habitual del Diplocat i que forma part d'un debat que es produeix a Catalunya des de fa molt de temps".

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#22 Venanci, Barcelona, 26/04/2019 - 09:13

Quina sort hem tingut amb la presidencia d'en Marchena, perque està actuant amb una pulcritud i una elegancia que aquests bandarres de les defenses i els seus falsos testimonis no es mereixen en absolut. Encara es massa tolerant perque un altre els hagués tallat en sec. Que el tal Pissarello tingués de marxar corrents del seu pais per algo serà

#21 Pere, Girona, Spain, 25/04/2019 - 19:43

Aquest "intelectual" perquè no s'ocupa del que va pasar a la
" Escuela de mecánica de la Armada " als anys 70 ??

#20 Sergi , Barcelona, 25/04/2019 - 19:02

Otro "fenomeno" argentino que viene aqui a darnos lecciones a todos.

#19 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 25/04/2019 - 18:06

es más bien escaso el nivel intelectual de este buscavidas sin oficio que encontró un nicho donde prosperar en ese grupo social que tanto ha crecido en la más reciente Cataluña, el de los parásitos agarrados a vender el odio a todo lo español sin que ello sea en verdad amor por lo catalán, ya que en el fondo desprecian tanto lo uno como lo otro

#18 Onofre de Dip, Barcelona, 25/04/2019 - 16:09

Per a en Pisarello, don Manuel Azaña tan sols hagués tingut paraules d’un menyspreu abissal. Em pregunto si el nostre primer tinent d’alcalde n’és conscient i si coneix realment el pensament d’aquell qui va ser anomenat, justament, "la encarnación de la República."