Publicitat
Societat · 9 de Setembre de 2020. 18:11h.

Lluís Llach va passar pels Cruzados de Cristo Rey

Segons revela el diputat de Ciutadans Nacho Martín Blanco

Lluís Llach va passar pels Cruzados de Cristo Rey

El diputat de Ciutadans Nacho Martín Blanco, ha recordat aquest dimecres a l'exdiputat de JxSí Lluís Llach que va ser "membre dels Cruzados de Cristo Rey" a través d'una piulada. El tuit del diputat es produeix després que Llach l'acusés en una piulada de fer "mèrits familiars" per haver demanat a Roger Torrent que es retractés per haver convidat l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell a la Cambra.

"Mèrits familiars, Lluís? Què vols dir? Tinc clar que no ets responsable de ser nét d'alcalde franquista i fill de falangista, però no crec que tu, que de jove vas ser membre dels Cruzados de Cristo Rey i ara el més ultra dels separatistes, estiguis en disposició de donar lliçons" ha escrit en resposta a l'acusació de Llach.

61248-piulada.jpg

El llibre 'Lluís Llach. Sempre més Lluny', en efecte, explica que el cantant va ser durant quatre anys el vicepresident de Los Cruzados de Cristo Rey durant la seva etapa als "hermanos". El llibre, publicat l'any 2006 per l'editorial Txalaparta, és un treball sobre la figura del cantautor català basada en testimonis directes en la qual participa el protagonista aportant la visió sobre la seva pròpia vida i el món en el qual li ha tocat viure.

"La influència de la religió era senzillament absurda. Al principi, com que era un fanàtic religiós, vaig ser durant quatre anys vicepresident de los Cruzados de Cristo Rey, una organització religiosa juvenil, i després no sé què de Maria, i no ho passava malament, ans al contrari, nodria la meva vocació religiosa fins que va arribar un moment en què vaig començar a no entendre algunes coses, com el comportament dels mateixos hermanos" explica al llibre.

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#26 Ni idea, Barcelona, 11/09/2020 - 09:59

Els Cruzados de Cristo Rey no tenen absolutament res a veure amb los Guerrilleros de Cristo Rey. Abans de fer una informació convé documentar-se.

#24 Vaja sorpreses!, Chez Fangue, 10/09/2020 - 17:56

Pero home, descobrir ara que la majoría dels indepes radicals son descendents del feixisme és com sorpendre`s que el rovell dels ous sigui rodó. Les gavardines reversibles teníen un avatatge, els capgiràves i semblaven noves i de diferent color.

#23 Joanet, Bcn, 10/09/2020 - 15:31

De la misma manera en en 1812 había españoles indignos que querían una España francesa y otros una España española, en Cataluña hoy hay unos catalanes como Nacho Martín que quieren una Cataluña española, dependiente y subsidiaria, y otros catalanes, como Lluis Llach, que quieren una Cataluña catalana libre y soberana.

#23.1 Decebut, bcn (tbn), 10/09/2020 - 18:11

Joanet, i com és que a l'època que dius no hi havia catalans que volguessin una Catalunya "libre y soberana" sinó que tots els catalans se sentien espanyols i el que volien era una "España española" i no una "España francesa"?

No trobes que hi ha alguna cosa que falla al teu argument?

#23.2 Neferu, Barcelona, 11/09/2020 - 11:51

Joanet. Y en 1641 Catalunya acepta como soberano catalán a Luís XIII para en 1651 pedir auxilio a Castilla para deshacerse de los franceses porque estaban de ellos hasta los cataplines.

#22 manu21, Dijon france, 10/09/2020 - 13:51

( HISTORIA)Lluis Llach hace prácticamente un pleno: su tatarabuelo, su bisabuelo, su otro abuelo y su padre fueron carlistas, requetés o directamente franquistas. Y no desde una posición pasiva. Trabajaron activamente por una Cataluña conservadora, tradicionalista, franquista... ... y española.

#22.1 Veciana, Barcelona, 10/09/2020 - 15:56

Pues yo creía que la posición pasiva sería muy del gusto del Lluïset.

#22.2 Francisco Vicente Sancho, Barcelona, 11/09/2020 - 18:35

Creo que es más de lo mismo, un alto porcentaje de " disgregadores" / separatistas) actuales fueron colaboradores con Franco como pudo comprobar un Gobernador Civil de Tarragona en los 80. es decir el Sr Lago es un " facha net" auténtico y con pedigrí. Ahora hay otra estirpe en auge y es la de los " rufianes conversos" españolistas de ERC.

#21 Santi F., BCN, 10/09/2020 - 12:51

Yo creo que sigue siendo igual de fanático.
Simplemente ha cambiado un fanatismo por otro.