Publicitat
Societat · 14 de Febrer de 2012. 15:55h.

Llum verda a la 'Crida a la Catalunya lliurepensadora'

El Moviment Laic Progressista anima a "articular l'espai social i l'hegemonia cultural de les idees transformadores"

Llum verda a la 'Crida a la Catalunya lliurepensadora'

Una imatge de l'acte

El Moviment Laic i Progressista (MLP) ha presentat la Crida a la Catalunya lliurepensadora, un espai "de diàleg de sectors acadèmics, científics, filosòfics i associatius compromesos amb el progrés humà per compartir coneixement i oferir respostes als desafiaments que té plantejats la societat".

La iniciativa pretén que aquesta Crida "esdevingui una convocatòria oberta a la societat catalana per endegar un innovador procés de diàleg i compromís al voltant d'aquelles idees i accions que permetin situar el lliurepensament com a referent per a articular l'espai social i l'hegemonia cultural de les idees transformadores".

Santiago Castellà, president de l'MLP, ha anunciat que és “una proposta per repensar i revisitar les idees, les formes d'organització i les dinàmiques de treball marcant com a horitzó de futur la construcció de la Catalunya lliurepensadora”.

L'acte de presentació ha comptat amb la presència, entre d'altres, de Neus Munté (CDC), Pere Navarro (PSC), Marta Rovira (ERC), Joan Herrera (ICV), Titón Laïlla (UDC), Isabel Ribas (EUiA), Joan Carles Gallego (CCOO) i Laura Pelay (UGT).

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#15 pep, manresa, 15/02/2012 - 20:17

Jo no soc religiós però no m'agrada que em diguin laic, vull que em diguin directament ATEU
Hi ha laics molt més religiosos fanàtics que d'altres que porten sotana
Lliurepensadors tots ho hem estat, ho som i ho serem
Pel què fa a "progressista"... no hase falta desir nada màs

#14 pepe, andorra, 15/02/2012 - 18:51

según el diccionario de neolengua, el termino al q se podría traducir esto de laico y progresista es masón y anticatolico. Y noentiendo pq se tienen q disfrazar para comunicarnos sus ideas pq ahora nadie les persigue, q lo digan claramente y ya esta, total para el caso q les voy a hacer. Una secta.

#13 pep, manresa, 15/02/2012 - 16:22

Que diguin ells exactament el què pensen i que es deixin de tonteries

#12 pep, manresa, 15/02/2012 - 16:21

La única cosa que no poden controlar és el pensament de la gent, fins i tot en les èpoques més fosques de la dictadura franquista cadascú pensava el què volia
Sembla com si volguéssin controlar el pensament de la gent dient exactament el contrari, tot plegat, que maquiavèl.lic

#11 Jordi Tallaferro, Barcelona, 15/02/2012 - 14:15

No pot ser considerat com lliurepensador aquell que se sotmet als dictats d'una ideologia,d'un partit, d'un aparell o d'un sindicat de classe.No s'han adonat que la Constitució de 1978 no contempla la llibertat de cosciència? Comencin per aquí.