Publicitat
Societat · 23 de Març de 2017. 10:03h.

L’ofensiva militar contra Estat Islàmic dispara els atemptats a Europa

Vuit atacs terroristes des de gener del 2015

L’ofensiva militar contra Estat Islàmic dispara els atemptats a Europa

L’ofensiva sobre Mossul, llançada per les forces kurdes amb suport aeri de la coalició internacional liderada pels EUA al gener de 2015, ha provocat un augment dels atemptats a Europa. Aquesta ofensiva, que es va iniciar el 21 de gener del 2015, pretenia recuperar el control d'aquesta ciutat, després que la mateixa caigués al juny de 2014 davant el grup terrorista Estat Islàmic.

Durant aquest dos anys, les atemptats islàmics no només no s’han aturat, sinó que han augmentat. El primer atac terrorista després de l’ofensiva es va produir a Copenhague (Dinamarca) el 14 de febrer del 2015, quan un jihadista va matar a una persona en un centre cultural on es debatia sobre l’islam i a un jueu que feia guàrdia en una sinagoga.

El 26 de març del 2015 es va produir un nou atemptat terrorista a Lyon,França, quan dos terroristes van matar a una persona i en van ferir diverses més en una fàbrica de gas. El 13 de novembre del 2015 es van produir diversos atemptats simultanis a París, que va provocar la mort de 137 persones, a més de 415 ferits.

El 22 de març del 2016 li va tocar a Brussel·les: tres explosions simultànies -dos a l’aeroport i una tercera en una entrada del Metro- van provocar la mort de 21 persones i 35 ferits. El 14 de juliol , l’atemptat es va produir a Niça, quan en plena celebració de la festa nacional francesa, un terrorista va precipitar un camió contra la multitud que contemplava els focs articials. Van morir 84 persones i 200 més van quedar ferides.

El 19 de desembre del 2016, un altre jihadista va copiar a Berlin el ‘modus operandi’ de Niça i va matar 12 persones després d’envestir amb un camió el mercat nadalenc de la ciutat alemanya. Més de 40 persones van resultar ferides.

Ja al 2017, el passat 18 de març, un presumpte terrorista va robar-li l’arma a una militar a l’aeroport de París. Abans havia disparat a un agent en un control policial després de proclamar que “sóc aquí per morir per Al·là”. Finalment, ahir van morir un mínim de 4 persones i una vintena van quedar ferides a Londres, en un atemptat terrorista -malgrat que encara s’ha de confirmar l’autoria jihadista- pels voltants del Parlament britànic.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat