Publicitat
Societat · 14 d'Agost de 2019. 20:35h.

L'Open Arms només tenia permís per dur material humanitari

Capitania Marítima li va donar permís per salpar amb aquestes condicions

L'Open Arms només tenia permís per dur material humanitari

L'Open Arms, que porta tretze dies en aigües del Mediterrani amb 147 immigrants rescatats, ha esquivat la llei i les condicions del Govern espanyol que van autoritzar la seva sortida del port de Barcelona el passat 17 d'abril. La Capitania Marítima de Barcelona va permetre l'ONG salpar a Samos i Lesbos, però només per transportat material humanitari.

El vaixell no està autoritzat a entrar en la regió de cerca i rescat (zona SAR) del Mediterrani ni tampoc a realitzar operacions de salvament marítim, tret de les que siguin “de caràcter espontani i ocasional”. En tot cas, el fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ja va advertit llavors que el rescat de persones era “una obligació legal i moral i un imperatiu ineludible”.

Malgrat la normativa marítima, l'ONG ha continuat amb les seves tasques de rescat en aigües internacionals del Mediterrani. Ja fa catorze dies que el buc espera que se li assigni un port segur perr poder atracar i desembarcar els 147 immigrants que hi ha bord.

La intenció ara de l'Open Arms és buscar resguard en aigües territorials italianes, prop de l'illa de Lampedusa, després que la justícia italiana hagi suspès la prohibició firmada pel ministre de l'Interior, Matteo Salvini, que impedia a l'ONG espanyola entrar en aigües territorials del país.

“Hem guanyat el recurs que vam interposar al tribunal administratiu d'Itàlia contra el decret de Salvini, és a dir, podem entrar en aigües territorials italianes i no podran ni arrestar el capità del vaixell ni multar-lo”, ha anunciat Camps.

Per la seva banda, el ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, ha anunciat que signarà una altra ordre per prohibir l'entrada a l'Open Arms. “Vivim en un país en què un advocat del Tribunal Administratiu del Laci vol donar permís per desembarcar a Itàlia a un vaixell estranger ple de migrants. Jo tornaré a signar en les pròximes hores el meu no”, ha assegurat.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Neferu, Barcelona, 16/08/2019 - 10:54

3,5 millones de € es lo que recibe cada año el Open Arms entre donaciones y subvenciones por recoger a los inmigrantes que las mafias abandonan en las pateras. Sin ánimo de ofender a nadie, creo que es un buen negocio para absolutamente todos los responsables de uno y otro lado.¡¡vomitivo!!!

#16 Josep, Lleida, 16/08/2019 - 08:54

Forza Italia
Forza Salvini

Per fi a algun politic li han nascut un parell d'ous !!!!!

#15 Finsescoions, Blanes, 15/08/2019 - 17:41

Aquesta mirada capcota, aquests gest de preocupació pel projim.....Aquesta expressió, aquesta manera de parlar.....Aquesta arrogació de parlar en nom de la humanitat......
Gràcies a Déu em dugueren a un col·legi de capellans, ets ensumo d'una hora lluny
Fariseus, missaires!!!!!

#14 Capit@n España, Proactiva Open Arms deberia de estudiarse en las facultades de negocios de todo el mundo., 15/08/2019 - 15:38

Créese una ONG para capturar donaciones y subvenciones. La prioridad son los sueldarros. Désele publicidad. Búsquese un objetivo que no se acabe nunca: Transportar africanos hasta Europa. Tóquese la fibra sensiblera de todos los Ned Flanders que en su vida se han preocupado de los pobres e su país. E.......Voilà !!!!

#13 ., ., 15/08/2019 - 13:52

Yo creo que solo busca desembarcar en algun partido polìtico,y està forzando ese desenlace,incumpliendo sus compromisos,que afectaràn a todos los que estàn con èl,y no encontaràn el hueco que busca para si mismo.