Publicitat
Societat · 28 d'Octubre de 2010. 14:42h.

"L'Opus està maniobrant amb les obres d'art de Lleida"

"La jerarquia eclesiàstica, furibundament espanyolista, vol les obres a Barbastre"

El periodista Eugeni Casanova afirma en una entrevista amb e-notícies que "l'Opus Dei està maniobrant" amb tot el conflicte de les obres d'art de Lleida. Casanova, autor d'el llibre 'El Complot' (Pagès Editors), ha fet aquestes declaracions després que el bisbe de Lleida, Joan Piris, hagi renunciat al procés judicial, però recorda que l'afer continua per la via civil i encara està "sub judice".

També es lamenta que "els bisbes sempre han estat de la banda que no és la banda catalana" en el conflicte i alerta que "l'Opus controla el Vaticà", prelatura de la que formen part els cardenals Antonio Rouco Varela i Anton Cañizares. En la seva opinió, "la jerarquia eclesiàstica espanyola, furibundament espanyolista, vol les obres a Barbastre".

El periodista Eugeni Casanova
Publicitat
Publicitat

47 Comentaris

Publicitat
#47 Josep Ma., Terrassa, 30/10/2010 - 10:14

Doncs, ja és hora que jo reclami el retaule que hi havía hagut a l'esglèsi de Guils de Cerdanya del segle XII i que per art de màgia es troba en un museu de Madrid.
Ah, eixa esglèsia MAI ha tingut pertinença a la Diòcesi de Madrid.
El cas de la Franja és molt diferent.

#46 Juan, Barcelona, 29/10/2010 - 21:12

Este tipo que de periodista tendrá el carnet porque la condición de todo periodista es la de que prime la noticia a los intereses asociados no la posee. Este señor es un activista del independitsmo catalanista, que ha demostrado en la mayoría de sus trabajos que es un farsante.

#45 Francesc, Barcelona, 29/10/2010 - 14:01

Quant a Andalusia, es clar, va ésser annexionada a Castella directament i també es va fer a sang i foc, cosa que ens critiquen a nosaltres però que també s'ha de criticar als ideòlogicament pancastellans: mirar la biga en l'ull propi etc...

#44 Francesc, Barcelona, 29/10/2010 - 13:56

La ingerènca de Castella a l'Aragó és precisament la destrucció del Regne d'Aragó. I no és pas poc, no us sembla? I el fet que Cortès el conqueridor el facin extremeny quan era aragonès i el fet que s'avergonyeixin de la seva llengua pròpia, l'aragonès.

#43 Francesc, Barcelona, 29/10/2010 - 13:51

I no és cert. Fins el 1714 Espanya era un estat confederal. És a dir, un mateix rei per a estats diferents i independents. l'Aragó era un d'aquests estats independents, i va lluitar el 1715 amb la resta de la Corona per mantenir el seu estat.