Publicitat
Societat · 13 de Desembre de 2012. 19:59h.

Lula veu Catalunya com un símbol "de la lluita per la llibertat"

"Si sabés parlar en català el parlaria", afirma durant el lliurament del Premi Internacional Catalunya

Lula veu Catalunya com un símbol "de la lluita per la llibertat"

Lula, amb Mas, durant el lliurament del premi

L’expresident del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva, ha destacat Catalunya com "un símbol internacional de la lluita per la llibertat" per la seva resistència durant el franquisme.

Lula, que aquest dijous ha rebut el XXIV Premi Internacional Catalunya de mans del president en funcions de la Generalitat, al qual ha definit com "el meu estimat amic", ha elogiat "aquesta Catalunya democràtica i progressista que amb la seva heroica resistència al feixisme és un símbol internacional de la lluita per la llibertat i la justícia social". 

"Arribo a Barcelona amb gran emoció per a rebre aquest premi", ha afegit abans de posar com a exemple el català resident al Brasil Pere Casaldàliga, del qual ha dit que "va portar al meu país la força internacional de Catalunya, forjat en la tradició llibertària catalana, és una referència moral i política per a tots els demòcrates brasilers".

Segons l'expresident brasiler, "ara es moment de molta reflexió i debat, perquè hi ha una diferència fonamental entre la situació del poble d'Espanya, del poble de Catalunya, del poble europeu i del poble brasiler. Nosaltres estem conquerint ara el que vostès fan conquerir fa molts anys".

"No s'ha de perdre mai l'esperança i creure que la crisi causada pel sistema financer internacional és més gran que l'esperança del poble de Catalunya. Si podem creure això podreu superar aquesta crisi i fer que Europa torni a garantir l'estat de benestar que vosaltres vàreu conquerir els últims anys", ha comentat.

Per la seva banda, Artur Mas, ha destacat la trajectòria de Lula i ha agraït "la claredat del seu missatge" el qual ha definit com "un acte potent".

L'acte de lliurament del Premi Internacional de Catalunya s'ha fet al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat i ha comptat amb la presència, entre d'altres, dels expresidents Jordi Pujol i Pasqual Maragall.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#11 catalonia, the big madrassa, barna, 14/12/2012 - 09:04

Tu dame el premio,y te cantare la Traviatta

#10 El azote de los necios, Barcelona, España, 14/12/2012 - 09:00

Mí mujer es de Paraná, Brasil y no de Panama, como ha comentado algún analfabeto. El sur de Brasil intentó en los 80 independizarse y se los comieron con patatas, la diplomacia que bonita és Lula...En Brasil el catalán sería como el guaraní...poquito de folclore, como el alsaciá en Francia.

#9 Protágoras ¿Cataluña libertaria?, bcn, 13/12/2012 - 22:54

"va portar al meu país la força internacional de Catalunya, forjat en la tradició llibertària catalana".
La tradición libertaria lamentablemente sr Lula ha sido barrida de Cataluña y sustituida por algo tan opuesto como el nacionalismo burgues identitario.
¿Qué le han contado sr. Lula?

#9.1 cisco, bcn, 13/12/2012 - 23:50

El sr. Lula está mejor informado que algunos "catalanes".

#9.2 brasilercatala, bcn, 14/12/2012 - 06:36

A Espanya en canvi no n'hi ha hagut mai de tradició llibertària, sempre han tingut feixisme anticatalà racista i provoncià.

#8 Espill, Barclona, 13/12/2012 - 22:50

És una lluita constant i, com es veu als comentaris, l'enemic encara te la quinta columna a la nostra terra.
L'entrena amb mentides i s'hi comunica amb demagogia i populisme.

Sense cap vergonya, ens mostren a tots la seva ignorancia. I n'estan orgullosos!

#7 Suport al poble Català, www.helpcatalonia.cat, 13/12/2012 - 21:27

https://petitions.whitehouse.gov/petition/support-people-catalonia-their-effort-decide-their-own-future/hLYHYkp1

Al web de la Casa Blanca s'ha entrat una petició al president del Estats Units, Barak Obama, i al seu govern perquè donin suport al referèndum d'autodeterminació

#7.1 Protágoras , bcn, 13/12/2012 - 23:05

Si Cataluña estuviera en los EEUU el catalán recibiría el mismo trato que las demás lenguas "propias" de ese país; se hablaría en una reserva.

#7.2 pelaez, barna, 14/12/2012 - 09:11

El que mantiene la web de la Casa Blanca,dice que no mandeis mas correos -basura.que ya esta jartito de tanto limpiar la web y de pasar el antivirus.