Societat · 10 d'Agost de 2021. 15:04h.

L'últim heroi de la Policia Nacional

Un agent es passa dues hores en un pou per salvar un home

L'últim heroi de la Policia Nacional

Rufino Nogales, agent de la Policia Nacional a Sevilla

L'agent de la Policia Nacional a Sevilla Rufino Nogales mai hauria imaginat l'aventura que viuria durant un dels seus dies lliures. Rufino passava un diumenge més amb la família a la seva casa a Santa Olalla del Cala, Huelva. Després de veure una pel·lícula va decidir anar a fer esport, però abans havia de saludar uns familiars i parar a carregar el mòbil per escoltar música. Va ser quan uns veïns es van apropar a la casa a preguntar per la localització d'un familiar; acostumava a arribar al migdia i ja eren gairebé les set de la tarda.

L'agent va decidir sortir amb els seus veïns en busca de l'home desaparegut. En la seva recerca es van trobar amb la roba de la víctima al costat d'un pou situat a prop de la casa del policia, quan van mirar dins van veure l'home. No es movia, semblava mort, i això és el que pensava a família desconsolada. L'agent Nogales, però, va adonar-se que l'home estava enganxat a una goma amb la qual es treia l'aigua del pou mitjançant una sínia, per tant "semblava que seguia amb vida", segons explica el policia en declaracions a e-notícies.

La trucada al 112 va ser pràcticament immediata. La família, desconsolada no podia articular paraula amb la persona que els atenia a l'altra banda del telèfon. L'agent va agafar el mòbil per detallar la situació. Nogales tenia intenció de baixar al pou per ajudar l'home, des d'emergències van desaconsellar-li. El policia, fent cas omís, ja que la vida d'aquell home corria perill, va baixar a la recerca la víctima amb l'ajuda d'una eslinga. "Estava semiinconscient, amb hipotèrmia i les mans totalment pelades", explica el policia."Tu tranquil no t'amoïnis, no has de fer res jo m'encarrego", van ser les paraules de l'agent a l'home per tal d'intentar calmar la situació.

Un cop a baix va veure que la profunditat del pou impedia que toqués a terra, havia de fer quelcom per salvar la vida d'aquell home. Nogales va optar per crear una espècie de "cadira" amb el seu cos per aguantar-lo. Una mà a l'eslinga, l'altre a la cintura de l'home i les cames creuades per tal de mantenir a la víctima per sobre del nivell de l'aigua.

pozo1.jpg

Pou on van succeir els fets a Santa Olalla del Cala, Huelva.

A partir d'aquí dues llargues hores fins que els bombers, desplaçats des d'Aracena (Huelva), van arribar. Un temps acompanyat de converses impulsades per l'agent per tal d'evitar que l'home s'adormís o perdés del tot el coneixement. Des de l'actualitat esportiva, amb Messi com a protagonista, fins a les converses més trivials van acompanyar als dos homes atrapats al pou durant dues hores.

Els bombers van arribar i els van treure d'un forat de dotze metres de profunditat, "només els hi faltava la capa de Superman", explica l'agent. Sense la intervenció de Nogales "no aguantava més de deu minuts amb vida", així ho van confirmar els serveis mèdics.

L'home va poder sortir amb vida gràcies a l'actuació del policia. Actualment, es troba ingressat a l'hospital en observació. L'única intenció de la víctima era entrar al pou per agafar un dels seus audiòfons que havia caigut, no era conscient de la profunditat del forat ni de què aquell audiòfon podia haver-li costat la vida. /Un reportatge de Joel Lozano

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#10 Pan con tomate y jamón ibérico, Semper Hispania, 10/08/2021 - 20:43

Señor Nogales es usted un valiente, espero que reciba usted el reconocimiento correspondiente...

#9 Telamarinera , Vng, 10/08/2021 - 19:53

Es policía, se le entrena para ésto. Pero es muy hermoso q nos lo cuenten. Y estimas actuaciones hacen que les consideremos mucho.
Gracias!!

#8 Conxita de Riudecols, Riudecols, 10/08/2021 - 19:28

I per recuperar un sonotone arrisca la pell d'aquesta manera? Mare meva, jo no baixo ni que em caigui la pota de fusta.
Aquest poli és un heroi, admirable.

#7 Yomismo, Sevilla, 10/08/2021 - 19:19

Albert Donaire, Gabriel Rufián y Pilar Rahola también son heroes para algunos. ¿Sus méritos? LLevárselo calentito con el negocio de insultar a España.

#7.1 Telamarinera , Vng, 10/08/2021 - 19:57

Donaire está de baja laboral, !!manda narices!! Y estar de baja laboral significa q la prestación de ILT, la paga la SS española. Y ésta tiene derechos de inspección; lo ejerce?.. con otros españoles si.
Será del CNI?. Es la única explicación.

#6 Jos, VNG (Ghost Republic), 10/08/2021 - 17:28

Aquestes noticies et reconcilien amb l'ésser humà.