Societat · 12 de Febrer de 2013. 10:52h.

L'última relliscada de l'Oficina Antifrau

Ribó critica De Alfonso per afirmar que "la persona pública ha d’estar sota sospita sempre"

L'última relliscada de l'Oficina Antifrau

De Alfonso, al costat de Ribó, durant la cimera

El director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, ha estat criticat pel Síndic de Greuges, Rafael Ribó, -tots dos van participar en la cimera anticorrupció- després que el primer afirmés que "la persona pública ha d’estar sota sospita sempre perquè és la que manega els diners”.

Ribó l'ha contradit i ha manifestat que "hi ha milers de persones a tots els partits polítics de totes les ideologies que estan fent una gran tasca per l'interès general. Això no ho podem posar sota sospita. I això, un càrrec responsable d'una institució no ho pot posar en dubte, perquè si ho posem en dubte, primer estem ignorant la realitat i segon, estem sembrant un caos del qual pot haver enormes dificultats per sortir-se'n".

Aquesta no és el primer lapsus  del responsable de l'OAC. El passat mes de juliol, en ple debat sobre Eurovegas, De Alfonso va defensar la seva arribada i va apuntar que, en cas que arribi a atraure blanquejadors internacionals, seria un problema del país d'origen ja que els diners "no tenen color".

En unes declaracions després d'inaugurar les jornades 'Compromís ètic i lluita contra la corrupció: la Catalunya del segle XXI', va admetre que el joc està molt vinculat al blanqueig de capitals, tot i que ha recalcat que "si algú ve i deixa els seus diners, nosaltres no preguntem d'on surten".

Al juny de l'any passat, Daniel de Alfonso va afirmar que no "penso permetre'n el tancament" en una entrevista a El Periódico i també denunciava que hi ha "enemics que no volen res de bo per a l'Oficina". "Sóc conscient -deia- que hi ha moviments, i començo a saber d'on vénen, o tinc gairebé segur d'on vénen, als quals no els interessa gens ni mica l'existència d'aquesta oficina".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Eugenio de los chistes, Bcn, 12/02/2013 - 12:50

http://calabuigsielveusfuig.wordpress.com

#1 -emilio, a, 12/02/2013 - 12:20

Siempre hablan los mas indicados- el sr Ribó sigue con su plan de 30 viajes al extranjero al año a cargo del presupuesto publico? sigue acompañandole aquella chica joven con un buen cargo en la institucion que preside?