Publicitat
Societat · 3 de Juny de 2013. 19:44h.

L''ultra' Hellín va impartir classes als Mossos

Interior confirma que un agent va participar en un curs organitzat per l'assassí confés de Iolanda González

El Departament d'Interior ha confirmat que un agent dels Mossos d'Esquadra va participar en un curs a Madrid organitzat per l'empresa d'Emilio Hellín, exmembre de Fuerza Nueva i assassí de Yolanda González.

Asier González, germà de Iolanda, s'ha reunit aquest dilluns amb la directora general d'Administració de Seguretat, Maria Teresa Casado, i la cap de gabinet, Maria del Mar Blasi, per demanar explicacions a Interior sobre la col·laboració d'Hellín amb el cos de policia.

Des del Departament han confirmat l'assistència "d'un mosso" en un curs organitzat l'any 2007 sobre tècniques forenses de dades eliminades d'aparells electrònics. "Ens han recalcat que la participació ha estat molt puntual i d'un sol agent".

Carlos Jiménez Villarejo, exfiscal anticorrupció, ha acompanyat els familiars de Iolanda i ha assegurat que "a mi que a hores d'araem diguin que aquest personatge està sent contractat per admnistracions públiques per la formació de matèries de seguretat, siguin les que siguin, em sembla que és una absoluta manca de principis ètics en l'exercici de la funció política que no és admissible".

Yolanda va ser assassinada el 1980 quan tenia 19 anys per Emilio Hellín, militant de Fuerza Nueva i cap del Grup 41 del Batalló Basc-Espanyol. Hellín Moro va ser condemnat a 43 anys de presó per aquest fet i per un dipòsit continuat d'armes de guerra i explosius i diversos delictes de falsedat de documents d'identitat.

També va protagonitzar diversos intents de fuga i aprofitant un polèmic permís penitenciari va fugir al Paraguai on va viure, sota la protecció de la dictadura de Stroessner, fins que va ser extradit. El mes de febrer el diari El País destapava que Hellín havia canviat d'identitat i que ara col·labora amb diversos cossos policials en tasques de formació.

Villarejo, amb Asier González
Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 mireia, barcelona, 04/06/2013 - 22:15

normal, els mossos sempre seran mossos... ah, i no va ser l'ínclit Jordi Pujol el geni que va dir que no tenir estudis (en el cas de ser català) o provenir de la policia "nacional", i de la guàrdia civil, (en el cas de ser ecscañol) afegia punts per entrar a la policia catalana de les rotondes?

#4 Aleix, Bcn, 04/06/2013 - 09:34

Així es formen els mossos i després passen les coses que passen, assassins donant classes a policies... On anirem a parar?

#3 spanish, madrid, 04/06/2013 - 00:06

atac a Catalunya no ? quan es va descobrir que col.laborava amb la policia nacional llavors tots eren fatxes i ara ?

#3.1 ambaixadorCAT, Figueres, 04/06/2013 - 17:50

Dons ara em sembla igualment lamentable. Aquest home s'hauria d'estar podrint a la presó

#2 Joan Carabassa, Terrassa, 03/06/2013 - 21:42

el Sr Carlos Jimenez Villarejo , era el president del comitè d?Ètica dels Mossos d?Esquadra , quan el mosso va fer el curs a l'empresa del Hellin . Aquest home no té vergonya , era ell el responsable de l'etica al cos del mossos a l'any 2007 (Saura Conseller d'Interior)

#2.1 Terraxa, Terrassa, 04/06/2013 - 08:27

Bé, això passa amb tots els polítics i acòlits quan perden el govern.
Ho denuncien tot del nou i no se n'adonen que la meitat de la responsabilitat se'ls pot atribuir de quan estaven manant.
La memòria dels polítics és inversa a la profunditat de les seves butxaques.