Publicitat
Societat · 15 de Maig de 2021. 13:00h.

"L'únic que els interessa és la pasta"

Manuel Trallero, periodista: "L'Estat s'ha esvaït de Catalunya"

"L'únic que els interessa és la pasta"

El periodista i escriptor Manuel Trallero ha afirmat que als partits independentistes "l'únic que els interessa és la pasta" i ha manifestat que l'acord de mínims entre ERC, JxCat i CUP per desencallar l'inici de la legislatura demostra que "ens han pres a tots per idiotes". Trallero, en la seva secció a e-notícies, considera "infumable" el document que s'ha presentat i critica que no es parli de "la crisi sanitària".

"L'espectacle no pot continuar molt més, perquè l'únic que els interessa és la pasta. Sembla el repartiment d'un botí després d'un atracament a veure què poden esgarrapar" ha manifestat el periodista. "Després d'això, queden independentistes?, s'ha preguntat.

"Això de l'autodeterminació no sé com no els hi fa una mica de vergonya. Ja no sé qui quedarà per autodeterminar-se al món, perquè ja estem a l'altura del Tibet, el Sàhara, el Kurdistan... Això de l'autodeterminació ja sona a passat, em recorda a les guerres colonials" ha apuntat. L'escriptor ha criticat que "en plena pandèmia s'obliden de la crisi sanitària" i es busqui un acord per l'autodeterminació.

Trallero també denunciat l'absència de l'Estat a Catalunya afirmant que "l'Estat s'ha esvaït de Catalunya". "A Catalunya l'Estat s'ha esvaït, a vegades em pregunto per què volem la independència si sembla que ens han deixat tirats, com si fóssim una reserva índia fora de tot interès" ha criticat. El periodista ha argumentat l'absència de l'Estat a Catalunya amb el fet que hi ha alguns edificis de l'Estat a Barcelona als quals no se'ls hi dóna ús.

"A Barcelona hi ha dos edificis propietat de l'Estat, que són el Banc d'Espanya a la Plaça Catalunya i l'edifici del govern militar a la plaça Colom, que també és un edifici enorme, l'Estat no pensa fer res?, no pensen portar una sucursal del Museo del Prado com es va dir? L'Estat està absent, s'ha evaporat. Crec que no cal que declarin la independència, ja ens han abandonat" ha criticat. "L'Estat ha renunciat a tenir presència a Catalunya" ha recalcat.

L'escriptor ha lamentat que "el prestigi de Catalunya ha desaparegut" i ha assegurat que "som la riota". "Crec que hi ha un moment en què només ens quedarà la dignitat. Que més ens quedarà?" s'ha preguntat. "Recordo que a la mili tenia uns oficials que eren profundament anticatalans, però en el moment que necessitaven algú de confiança cridaven als catalans" ha explicat.

El periodista també ha recordat que els membres del Consell Assessor per a la Transició Nacional cobraven "una pasta" per elaborar els informes. "Els del Consell Assessor per a la Transició Nacional cobraven els informes i valien una pasta. Cobraven una pasta per fer informes de dues-centes pàgines" ha denunciat.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Pepe, Andorra, 17/05/2021 - 23:59

Arrasa con lo q puedas y generoso no seas -Jack Sparrow.

#12 Albert, BCN, 16/05/2021 - 17:38

En manos de la mafia lacista estamos desde hace muchos años... lavado de cerebro a la poblacion con la zanahoria de la independencia.

Empobrecimiento es lo que han estado haciendo y lo que seguiran haciendo hasta que cat sea Lepe

#11 manu, dijon france, 16/05/2021 - 16:09

Los catalanes abrirán los ojos. La burguesía catalana ha hecho su fortuna con Franco, Hoy en día los hijos de esta burguesía quieren hacer fortuna con el independentismo tener el poder en catálogna y enriquecerse a la espaldas de todos los catalanes Pero los catalanes ciertos son tanto lobotomizados, que se traguen sus discursos llenos de utopía

#10 manu, dijon france, 16/05/2021 - 16:02

ERC, JxCat y CUP son como Somalia El pueblo somalí padece hambre , muchos, dinero, alimentos han sido robado por diferentes grupos armados El pueblo somalí mueré de hambre la corrupción seguirá deteriorándose ERC, JxCat y CUP Quieren los lugares donde hay más dinero para robarlo los catalanes no son su primera preocupación la república bananera

#8 Yomismo, Sevilla, 16/05/2021 - 14:15

Ignacio Garriga
Más de 200 días sin gobierno en Cataluña.
Se pelean por repartirse 493 cargos con un coste de 38,5 millones de euros.
La emergencia social y económica que padecen los catalanes no les importa nada.
¡Son una auténtica mafia!
https://twitter.com/Igarrigavaz/status/1393647335759036418