Publicitat
Societat · 8 d'Octubre de 2017. 20:12h.

L'unionisme diu prou

Entre 900.000 i 300.000 persones surten al carrer

L'unionisme diu prou

Imatge aèria de la manifestació

Centenars de milers de persones han omplert aquest diumenge el centre de Barcelona en defensa de la unitat d'Espanya just després del referèndum de l'1-O i davant la possibilitat que el Govern de la Generalitat declari unilateralment la independència. Sota el lema 'Prou! Recuperem el seny', Societat Civil Catalana assegura haver reunit a la capital catalana 950.000 persones, mentre que la Guàrdia Urbana rebaixa la xifra fins les 350.000.

La marxa -la més multitudinària que ha organitzat l'unionisme- ha comptat amb el suport explícit del PP i Ciutadans, mentre que el PSC no ha participat com a formació, però ha donat llibertat als seus dirigents a fer-ho a títol personal. També s'han adherit, d'altra banda, grups d'ultradreta com la Falange, Plataforma per Catalunya o Somatemps.

Els organitzadors han fet una crida a la Catalunya “silenciada” per defensar “la convivència, el pluralisme i la solidaritat”. “Els catalans nos nacionalistes formem part del paisatge i som també societat catalana. S'ha acabat la marginació: tenim dret a ser escoltats i ser tinguts en compte”, afirma el manifest que s'ha llegit al final de la manifestació.

“Escoltaran la nostra veu, no tindran cap més remei, perquè ja no ens tornarem a callar mai més”, assegura Societat Civil Catalana, que ha fet una crida al diàleg “dintre del marc de convivència que ens hem donat els catalans a Catalunya, Espanya i la Unió Europea”. L'entitat adverteix que “viure al marge de la llei té amargues conseqüències”.

El manifest defineix el nacionalisme com “una ideologia reaccionaria” i “font de divisió i confrontació” que ha escrit “les pitjors pàgines de la humanitat”. Respecte el procés independentista, SCC alerta que “els nacionalistes han arribat fins el mateix marge del precipici i ara volen llançar la societat catalana al buit”.

Manifestació de SCC

151 Comentaris

Publicitat
#78 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 09/10/2017 - 14:03

Milers d’espanyols s’acomiaden de Catalunya amb una passejada per Barcelona.

Un autocar de Salamanca s'ha perdut buscant Calvo Sotelo.

#77 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 09/10/2017 - 13:48

Calculem:

1000 m X 30 m= 30.000m2 X 4 persones per metre quadrat= 120.000 persones

P.s. Quants unionistes falten per arribar als 900.000?

#76 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 09/10/2017 - 13:30

Nils Muiznieks, comissari dels Drets Humans del Consell d’Europa, demana investigar la violència contra l’1-O. En una carta enviada al ministre de l’Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, escriu: ‘Les autoritats espanyoles han d’assegurar una investigació ràpida, eficient i efectiva sobre les denúncies pel mal comportaments i l’ús despr

#75 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 09/10/2017 - 13:23

El president d’Alemanya diu que cal ‘prendre seriosament’ els sentiments de la gent a Catalunya.
Frank-Walter Steinmeier menciona la situació catalana des de Roma, on s'entrevista amb el Papa.

#74 Léon, Bcn, 09/10/2017 - 12:40

Els nacionalistes espanyols han mostrat el que son: 350.000 reaccionaris, intolerants, assimilacionistes i supremacistes que odien Catalunya. Avui en Losantos demanava la supressió de la Generalitat, dels mitjans de comunicació i, por suposat, el que més els incomoda: la immersió lingüística, és a dir, la mateixa supervivència de Catalunya.