Publicitat

La Generalitat es personarà com acusació particular contra els actes vandàlics

Mà dura

Joves amb un semàfor, en una celebració del Barça

El Parlament ha aprovat per unanimitat una moció presentada per Ciutadans per evitar el vandalisme i la delinqüència en les celebracions esportives. A partir d'ara, la Generalitat es personarà com acusació particular als processos judicials derivats d’aquests tipus d’esdeveniments i de delictes quan provoquin danys personals i materials a la Generalitat.

El líder de C's, Albert Rivera, ha destacat que els incidents viscuts al Parlament "no són de la mateixa natura però tenen a veure pel fet que també hi havien professionals de la delinqüència infiltrats i per acabar amb aquest tipus d’actes primer s’ha d’assumir la malaltia i desprès prendre mesures”.

La moció proposa una sèrie de mesures com la utilització de càmeres mòbils a càrrec dels agents policials o la introducció de millores en els atestats, amb la finalitat de garantir l’eficàcia probatòria d’aquesta documentació  en processos judicials derivats del tipus de delictes esmentats.

També es contempla una millor coordinació entre el cos dels Mossos d’Esquadra i els diferents cossos  actuants en celebracions esportives per garantir l’eficàcia i seguretat dels dispositius policials, així com col·laborar amb el Ministeri Fiscal perquè es faci efectiva la posada en marxa del registre de delictes i faltes de multi reincidents, d’acord amb la darrera modificació del Codi Penal.

El Parlament igualment ha aprovat l'elaboració d'un informe impulsat des del Govern que avaluï i proposi mesures preventives i de seguretat, per tal d’evitar que els delinqüents multi reincidents puguin cometre delictes i faltes futures de la naturalesa citada. Aquest estudi haurà de ser presentat a la cambra catalana durant el tercer període de sessions de la present legislatura.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 FART D'ESPANYOLS INTOLERANTS, LLEIDA, 17/06/2011 - 10:18

DOS KINKIS ESPANYOLS FENT EL BURRO...QUINA NOVETAT