Publicitat
Societat · 15 de Novembre de 2014. 17:49h.

Madrid homenatja un almirall que va bombardejar Barcelona el 1714

Ana Botella destaca que l'estàtua de Blas de Lezo suposa "el seu triomf sobre els que pretenen donar per caducada una gran nació com és Espanya"

Madrid homenatja un almirall que va bombardejar Barcelona el 1714

El Rei Joan Carles i Ana Botella, durant l'acte

L'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, ha assistit a la inauguració, presidida pel rei Joan Carles, d'una estàtua de l'almirall espanyol Blas de Lezo, que va capitanejar el 1714 el bombardeig de Barcelona.

Botella ha destacat el compromís de "Madrid, com a capital d'Espanya, d'assumir l'homenatge potser i als millors de la nostra història, ho fa conscient que la història no és passat, sinó l'experiència de la nostra vida en comú". "Per això - ha afegit- hem donat suport amb entusiasme des del principi la iniciativa de l'Associació Monument de Blas de Lezo" i ha destacat la defensa de Cartagena d'Índies, en què va perdre la vida.

"Som una gran nació amb més de cinc segles d'història. Espanya és una gran realitat històrica que ha brindat a la humanitat una infinitat d'admirables exemples de figures extraordinàries", ha declarat l'alcaldessa, qui, a més ha destacat que amb el monument inaugurat avui a la plaça de Colón, "honrem a un heroi espanyol amb qui la nació espanyola manté un deute de reconeixement no satisfeta".

Botella ha assenyalat que l'escultura "fa veritable justícia a la figura d'aquest espanyol exemplar". "La seva intel·ligència, la seva astúcia i valentia, converteixen a don Blas de Lezo en l'heroi que qualsevol nació hauria volgut honrar i admirar".

Per a l’alcaldessa la inauguració d'aquest monument ha suposat "el seu triomf sobre els que pretenen imposar el silenci, o negar la contribució generosa i lleial de tots els pobles d'Espanya a la nostra història comuna".

"El seu triomf -ha continuat- sobre els que pretenen donar per caducada una gran nació com és Espanya, la continuïtat històrica estarà sempre garantida, precisament, per la fortalesa i riquesa que representa ser una i diversa".

El Rei Joan Carles inaugurant l'estàtua de Blas de Lezo

Publicitat
Publicitat

112 Comentaris

Publicitat
#70 Antonio, Madrid, 17/11/2014 - 20:29

El concejal Jaume Ciurana debería leerse la historia antes de "opinar" sobre uno de nuestros mejores marinos.

#69 Una mica d'objectivitat i coneixement, si us plau, Barcelona, 17/11/2014 - 10:03

Antes de poner titulares tendenciosos, habría que conocer realmente la vida del guipuzcoano Blas de Lezo, un tipo íntegro que defendió con honor a sus subordinados y luchó con ellos con bravura como en el sitio de Cartagena contra los ingleses y en inferioridad numérica aplastante. Y aún así venció

#68 Juan Carlos, Mataro, 16/11/2014 - 21:53

E-noticies nos tiene acostumbrados a cierto amarillismo nacionalista-independentista, pero esta vez su amarillismo es infamante. Asociar a Blas de Lezo, un marino de vida legendaria con el sitio de Barcelona en 1714 es vergonzoso, y Xavier lo sabe

#67 Juan Carlos, Mataro, 16/11/2014 - 21:52

podía haber titulado el artículo, Madrid homenajea al marino que se jugó la vida varias veces para romper el bloqueo marítimo que impusieron los ingleses a Barcelona en 1706, para que la ciudad no sucumbiera de hambre, aunque ambos titulares son ciertos

#66 Juan Carlos, Mataro, 16/11/2014 - 21:47

Lo fundamental fue que ganó la batalla naval de Cartagena de Indias, en donde gano a los ingleses con una fuerza minima a una escuadra superior a la de Felipe II, y aseguró durante el siglo XVIII la superioridad española en el mar.