Publicitat
Societat · 14 d'Agost de 2009. 20:25h.

Madrid qüestiona el protocol català de la pastilla postcoital

Trinidad Jiménez posa en dubte que els farmacèutics siguin els més idonis per decidir

Madrid qüestiona el protocol català de la pastilla postcoital

La ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez

La ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, creu que el protocol acordat per la Generalitat i el Col·legi de Farmacèutics sobre la pastilla de l'endemà pot dificultar l'accés de la dona a aquest medicament. La titular de Sanitat ha qüestionat, sobretot, que els farmacèutics siguin els més idonis per avaluar el grau de maduresa de la dona abans de decidir si li dispensa el fàrmac o no. Jiménez ha assegurat que es revisarà aquest protocol i que s'obligarà a modificar-lo si es considera necessari.

Jiménez qüestiona el paper que el farmacèutic adoptarà en tota aquesta qüestió. Segons el protocol acordat entre la Generalitat i el Col·legi de Farmacèutics, aquests hauran d'informar i entrevistar la dona que entri a la seva farmàcia demanant la pastilla. L'entrevista, privada i amb garantia de confidencialitat, serviria per decidir el grau de maduresa de la dona. A partir d'aquí, el farmacèutic es podria negar a vendre-li el fàrmac.

La titular de sanitat ha remarcat, però, que la pastilla es començarà a vendre a les farmàcies sense recepta a partir del pròxim mes de setembre.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Jordi, L'Hospitalet, 16/08/2009 - 11:38

marc, els farmaceutics soM els profesionals dels medicaments (sentencia suprem),de fet els mes indicats en decidir el tractament una vegada esta fet el diagnostic, com sabra qualsevol persona que conegui la existencia dels serveis de farmacia Hospitalari

#6 mingiole, tenerife, 15/08/2009 - 13:14

Sra.ministra, menos reformas sobre pildoritas del dia despues y mas accion para que la sanidad funcione perfectamente. Cualquier farmaceutico tiene el derecho de abtenerse a dispensar esa pildora, es decir, no apoyan el aborto, asi de sencillo.

#5 Manuel, CUENCA, 15/08/2009 - 11:31

Existe un error intencionado y permanente en el mundo nacionalista. Colocan en el mismo plano una ciudad y una comunidad autónoma. La redacción debería ser : «MADRID CUESTIONA EL PROTOCOLO DE BARCELONA DE LA PASTILLA POSTCOITAL»

#4 joan, barcelona, 15/08/2009 - 11:07

jo no se si els farmaceutics son els idonis ,el que si es segur es que una persona amb el curriculum politic de la trinidad jimenez de sanitat no en te ni folla.

#3 Marc, Barcelona, 15/08/2009 - 10:22

Hauria de ser responsabilitat d'un metge, com qualsevol medicament seriós. Si no, no es controlaran els efectes secundaris, i tampoc es podran evitar les malalaties de transmissió sexual derivades d'un mal ús com a anticonceptiu habitual.