Publicitat
Societat · 29 de Març de 2016. 10:32h.

"Madrid té el seu propi Molenbeek"

Un sociòleg belga admet "problemes d'integració a Bèlgica"

"Madrid té el seu propi Molenbeek"

Entrevista a Marco Martiniello

El sociòleg de la Universitat de Lieja, Marco Martiniello, ha afirmat que "Madrid té el seu propi Molenbeek" i en una entrevista a El Mundo ha admès que hi ha "problemes d'integració a Bèlgica".

Martiniello reconeix que "Molenbeek té problemes, que d'allà han sortit gihadistes, que és un lloc amb una alta densitat de població que permet viure en l'anonimat, que allí s'ha estructurat un islam en algunes de les seves formes més radicals".

El professor adverteix en aquest sentit que "moltes altres ciutats d'Europa com Anvers, París, Londres o la pròpia Madrid tenen el seu propi Moleenbeek. Hi ha centenars de Molenbeek a tot Europa ".

"Em sembla un error estratègic -diu- considerar Molenbeek al centre del gihadisme europeu. És evident que és un niu de gihadistes, però no és l'únic i no és només això ". "És molt més complex", assenyala.

Marco Martiniello diu que "hi ha problemes d'integració a Bèlgica" i afegeix que "la població marroquina i turca és la més important dins dels immigrants no europeus, i és evident que tenen problemes".

"Problemes de discriminació, de manca d'accés a una educació de qualitat, d'atur molt elevat, d'estar penalitzats en el mercat de treball... Són problemes seriosos però, al meu entendre, no hi ha una connexió directa entre aquests problemes i el terrorisme", indica.

Finalment, apunta que "els gihadistes, per sort, són molt pocs i, encara que sigui una obvietat dir-ho, cal recordar que la immensa majoria de la població musulmana no es fa mai terrorista".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#5 Núria, Vallès Occidental, 30/03/2016 - 14:22

Oi tant, i el seu propi Lehman Brothers, Solomon Brothers, Merril Lynch, JP Morgan o Morgan Stanley (entre moltíssims d'altres). Però, perquè serà que d'aquests últims no hi ha manera què en parleu mai dels jamais?. (Això per no referir-nos als míssils, les bombes de fòsfor o els diamants de sang).

#4 egarense, Terrassa, 29/03/2016 - 14:40

No os olvideis del Molenbeek catalán en el barrio de Ca n`Anglada de Terrasa, donde residen mas de6.000 marroquies y otras nacionalidades musulmanas barrio donde se han detenido a mas de 12 presuntos jihadistas ¿Integarcion? Se manifiestan a favor de rey de Marruecos ese que mete a la carcel a Gays

#3 Neferu, Barcelona, 29/03/2016 - 13:41

Yo entiendo que les cueste adaptarse a nuestras costumbres y cultura; entiendo que se sientan como pez fuera del agua, pero NO ENTIENDO que no se vayan a países con su misma cultura donde seguramente SÍ se encontrarían cómodos. Vienen a Europa porque quieren, también pueden irse cuando quieran.

#3.1 No t'escarrassis, Chez Fangue, 29/03/2016 - 17:54

No s'en aniràn, on trobaríen uns governs amb tanta sintonía com els nostres?.

#3.2 Ona, Valls, 29/03/2016 - 21:04

Si s'acaben les ajudes a canvi de res segur que no n'hi haurien tants

#2 Jaume I, Catadinsey, 29/03/2016 - 11:58

Doncs si, a catalunya ja hi ha quasi ciutats senceres, vic i Manresa son ciutats on per exemple hi ha mes musulmans practicants que catolics.

#1 Jack, Vic , 29/03/2016 - 11:56

Salt Girona per exemple ....Olot ... Reus ...... Vic.....Lleida nord ...... Raval ....Guisona ..... etc etc.

Moleenbeeks per tot arreu en nomes 20 anys.