Publicitat
Societat · 7 de Setembre de 2012. 19:10h.

'Mal rotllo' a Tarragona amb el nom de Barcelona World

PSC i PP critiquen que el nom és "inacceptable" i "centralista"

'Mal rotllo' a Tarragona amb el nom de Barcelona World

Ballesteros, en una foto d'arxiu

A les poques hores d’haver-se anunciat la construcció d’un macrocomplex turístic amb sis casinos al costat de Port Aventura com a alternativa a Eurovegas, la primera polèmica ja està servida, relativa al nom del mateix. Barcelona World és una denominació que ha aixecat recels entre algunes autoritats de Tarragona i la Costa Daurada, especialment provinents del PSC i el PP, que creuen que s’hauria de canviar la marca.

Entre aquestes s’ha destacat la veu de l’alcalde de Tarragona, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, que ha mostrat el seu malestar perquè els noms ‘Tarragona’ i ‘Costa Daurada’ no apareguin per enlloc. Per Ballesteros, “en turisme és molt important posicionar la marca”, raó per la qual ha demanat el canvi de nom. Poques hores abans, la portaveu del govern tarragoní, Begoña Floría, ja havia expressat que el nom escollit era “inacceptable”.

Ballesteros també ha puntualitzat que es va assabentar de la notícia per una trucada del conseller Recoder, però que no ha pres part en cap reunió sobre el tema. També des del PP de Tarragona han fet sentir el seu malestar. El seu president, Alejandro Fernández, no s’ha mossegat la llengua per criticar “el centralisme de ‘Barcelunya’ que practica CiU” i ha instat la Generalitat a que reconsideri el nom.

Per contra, els polítics convergents han preferit destacar la inversió i els llocs de treball que comportarà la creació d’aquest complex (20.000 de directes i 20.000 més d’indirectes) abans que entrar a criticar el nom. L’alcalde de Salou, Pere Granados, - que governa amb una coalició entre el partit municipalista FUPS i CDC - ha defensat la marca Barcelona, apuntant que és “un referent turístic indiscutible”, una línia semblant a la que ha mostrat també l’alcalde de Vila-Seca, el convergent Josep Poblet.

Les úniques queixes més aviat tèbies de membres de CiU s’han produït a través de Twitter. El senador convergent per Tarragona Jordi Sendra ha apuntat que no li agrada el nom, per després admetre que “la marca Barcelona ven més que la Tarragona”. El secretari d’Habitatge Carles Sala, també tarragoní i militant d’Unió, ha reconegut que “tots els tarragonins haguéssim preferit un altre nom”. De fet Twitter és un dels llocs on hi ha un debat més encès pel tema, amb molts ciutadans tarragonins criticant el nom Barcelona World. 

Des de l’àmbit turístic, per la seva banda, les reaccions han estat de gran alegria. Des del Port de Tarragona, el seu president, Josep Andreu, ha destacat que el complex permetrà al Port entrar en una nova dimensió “per situar-se estratègicament en el sector dels creuers”. També des de l’Associació d’Hotelers de Cambrils – Salou – La Pineda han agraït la confiança posada en el territori i han explicat que aquest matí l’alegria s’ha desfermat entre el col·lectiu.  

Publicitat
Publicitat

87 Comentaris

Publicitat
#50 JJJ, Tarraco, 10/09/2012 - 00:20

EL nom mes adient, seria sense cap dubte el de CATALONIA WORLD, llastima que a mes d'un dels inversors aquest nom no li agrade gens. Millor Barcelona, i si pot ser de la zona alta, millor.

#49 maginet, tarragona, 09/09/2012 - 19:24

Aquests capellanets sociates són la pera. Ballesterus: SEMPRE ABANS BARCELONA QUE ELS TEUS AMICS ESPANYOLOTS. Visca Tarragona catalana i Visca Barcelona, la capital.

#48 scolanus, barcelona, 09/09/2012 - 18:48

Allo que voldrian el senyors del ,pp i psoe descafeinat es que es el seu nom fos SPANISH ORIENTAL IBERIAN WORLD. Nom mes afi a la seve foma del pensament centraliste.

#47 BCN World, Ni BCN ni TGN, 09/09/2012 - 13:25

El Sr. Ballesteros dona l'impresió que no ha sortit mai de casa. Internacionalment, el nom de Barcelona es molt més important fins i tot que Spain. Algo a 100 kms de New York, els americans no tindríen cap incovenient en dir-se NY ****. Dongui gràcies a Barcelona que li deixi el nom, desagreït.

#47.1 Joni, tarragona, 09/09/2012 - 14:28

Doncs, potser ha viatjat més que tu. Està clar que els barcelonins, la majoria, sou primer barcelonins que catalans. I comenceu a parlar bé el català. El xava fa mal a l'orella.

#47.2 BCN World, Ni BCN ni TGN, 09/09/2012 - 15:24

Joni, segurament al Ballesteros ha viatjat més que jo, però jo m'hi pagat els viatjes de la meva butxaca, cosa que ell anat a càrrec de l'erari pùblic. Per cert, no soc de Barcelona, però llegint a personatjes com tú me feu pena. Segur que no fallo si dic que tú has de ser socialista de Tarragona.

#47.3 BCN World, Ni BCN ni TGN, 09/09/2012 - 15:26

I per cert, tú tambè podríes començar escrivint bé. "Començar" va en "ç", xulopiscines. Jo no vaig tenir la sort de puguer estudiar en català.

#47.4 Joni, tarragona, 09/09/2012 - 20:54

Comenceu va amb "c" perquè després va la "e". Començar, en canvi, va amb "ç" perquè després va la "a". Nàstic de Tarragona 1 - Espanyol de Barcelona 0. I votava ERC. Tu potser votes CIU però de la manera que penses hauries de votar UPyD

#47.5 Carrasclet, Girona, 10/09/2012 - 17:21

Joni , qui coneix avui dia a la "Imperial" Tarraco?,que per cert els románs mai no la van anomenar així. No t'importaria que aquest projecte es digués Spain World, però que es digui Bcn World, això mai. Com a bon sociata, ets un botifler. Sort que aviat us passará al davant Reus, que és magnífica.

#47.6 Joni, tarragona, 10/09/2012 - 20:48

Al·lucino que un gironí no entengui això. No estic perquè es digui TarragonaWorld (ni SpainWorld). Jo encantat que es digués Catalunya World. No hi ha pitjor cec que el qui no vol veure. Això del BarcelonaWorld també perjudica a Reus.

#45 ninas, Barcelona, 08/09/2012 - 22:00

No comencem la casa per la taulada, primer que comencin a treballar a contratar treballadors etcetc, no és això el que interessa ara?????, o és el temps de posar pals a les rodes, no s'està mai content oi???. Si la empresa es diu així !!! que vol que fem, que es faci a Barcelona ?? estarà content ?