Publicitat
Societat · 13 de Juny de 2017. 09:58h.

Malestar dels funcionaris amb el Govern per les "amenaces" de Llach

Els sindicats majoritaris denuncien que "tothom parla de nosaltres i ningú parla amb nosaltres"

Malestar dels funcionaris amb el Govern per les "amenaces" de Llach

Terribas, amb diferents representants sindicals

Els sindicats majoritaris han mostrat el seu malestar per les "amenaces" del diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach, sobre les sancions als funcionaris que incompleixin la Llei de Transitorietat jurídica. El coordinador de l'àrea pública de CCOO, Joan Maria Sentís, ha afirmat que "hem rebut amenaces d'algun diputat sobre que hem de complir les instruccions".

Sentís ha reconegut durant una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio que es referia a Llach i ha afegit que "els treballadors ho han viscut com una amenaça que els hi ha vingut com a figura interposada". "El funcionari no pot rebre conseqüències penals per fer la seva feina", ha remarcat.

Després d'escoltar les manifestacions de LLuís Llach, el portaveu de CCOO ha preguntat si "no entenem que la gent es pugui sentir amenaçada per això" i ha dit que "ens agradaria conéixer la Llei". Aleshores, ha intervingut el representant del Sindicat català, independentista i de classe, Marc Sallas, i ha assenyalat que "em sembla surrealista que s'acusi Lluís Llach quan probablement és la persona que ha llegit més manifestos l'1 de maig".

"Això és demagògia. No estem qüestionant en Lluís Llach. Estem parlant d'unes declaracions en un context", li ha retret el representant de CCOO a Catalunya. "Els drets dels treballadors s'han de garantir i la responsabilitat d'això és del Govern i de la majoria independentista del Parlament i d'aquelles forces progressistes que creguin que aquest país té dret a decidir", ha puntualitzat Sallas.

El president de CSIF a Catalunya, Joan Escanilla, ha manifestat que "com a funcionaris som servidors públics" i ha afegit que són servidors "de la ciutadania, no del Govern de torn". També ha dit que "del xoc de trens del qual parlava tothom, resulta que nosaltres estem enmig de la via".

El responsable de la funció pública de la UGT, Carlos Villalante, ha demanat que "vull que em donin les eines per poder protegir-me" i ha reclamat "claredat" al Govern. "Tothom parla de nosaltres i ningú parla amb nosaltres", ha criticat.

Finalment, Villalante ha reconegut que "la incertesa acaba creant la por" i ha insistit que "nosaltres el que volem és que el Govern ens concreti el com es garantirà la seguretat dels funcionaris". "Els de dalt acostumen a sortir 'de rositas' i els que acaben pringant són els de baix", ha lamentat.

8 Comentaris

Publicitat
#7 Dominica , Bcn, 13/06/2017 - 15:46

Amenaza real: Cada dia apalizarte con canciones de Lluis Llach Conde? Si o si.

Ah!! Y cuidado con la Estaca del susodicho.

#6 pepe.----, andorra, 13/06/2017 - 14:41

y de estos supuestos sindicatos ¿Cuantos viven exclusivamente del dinero de sus asociados? Pq estos estan deseandito, al menos ugt y cc.oo de cambiar un amo por otro, ya q prefieren ser cabeza de raton....Y ademas, se les nota el pq estan ahi en sus comedidisimas respuestas. Se nota mucho q ambos no son mas q sindicatos amarillos de los separatas

#5 Mr.Bean, bcn, 13/06/2017 - 13:13

Llach: a aquest pas acabaràs cantant... al pati de la presó quan la G.C....

#4 botifler1914, Sinitaca, 13/06/2017 - 11:59

Parece la portada de "Los 5 cerditos"

#3 PQG , Península Ibérica , 13/06/2017 - 11:45

Normal que los funcionarios se quejen, son funcionarios catalanes, y por lo tanto españoles, en una administración española, quién es Lluis Llach, un cantautor de 3ª venido a menos y convertido en político para exigirles que se salten la legislación vigente y cumplan una ley ilegal y encima amenazarlos si no lo hacen

#3.1 pepe.----, andorra, 13/06/2017 - 14:42

me atreveria a decir incluso q todos los circos tienen su payaso y en el circo del parlamentito regional del tres al cuarto, pero a precio de ojo cristiano q nos sale, el payaso principal, de momento, es el sr. Llach, para eso le han puesto ahi, para q se lleve las tortas.