Publicitat
Societat · 9 de Març de 2018. 14:18h.

Malestar entre floricultors catalans per les roses grogues d'Òmnium

"Hi haurà molts llocs de fora de Catalunya que es faran d'or a costa de la ruïna dels locals"

Malestar entre floricultors catalans per les roses grogues d'Òmnium

Campanya d'Òmnium

Floricultors catalans han mostrat el seu malestar després que Òmnium Cultural ha fet una crida perquè es comprin roses grogues per Sant Jordi en solidaritat amb els "per reivindicar la llibertat dels presos polítics!". "Aquest Sant Jordi, la rosa és groga!", afirma l'entitat en una piulada.

Aquesta campanya ha molestat els floricultors, que a través de les xarxes socials han explicat que "s'ha demanat que se subministrin 1.500.000 roses grogues" el dia de Sant Jordi i, en aquest sentit, han denunciat que "evidentment hauran de venir de fora" perquè "els pagesos d'aquí fan la vermella perquè és la de la tradició catalana".

Porfessionals del sector qualifiquen aquesta iniciativa de "putada" pels productors catalans, ja que "hi haurà molts llocs de fora de Catalunya que es faran d'or a costa de la ruïna dels locals". Com a solució, proposen que es vengui la "rosa vermella amb una cinta groga".

Tanmateix, Òmnium i el Gremi de Floristes de Catalunya han emès un comunicat conjunt explicant que la campanya "no afecta ni perjudica en cap cas la producció ni el mercat de roses vermelles a Catalunya".

"S'anima els ciutadans a regalar, a més de la rosa vermella, una rosa groga, color que ha esdevingut símbol de solidaritat amb els presos polítics i els seus familiars", al·lega Omnium tot i que ells diuen que "aquesta diada serà especial perquè tindrà un únic color".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#14 Galba, Bcn , 10/03/2018 - 18:45

La cantidad de capullos que se mueven alrededor del independentismo es increíble.

#13 Agricultor, Bcn, 09/03/2018 - 19:03

Nacionalismo = pobreza

#12 M. Pilar, Barcelona, 09/03/2018 - 18:47

Ni els interessos dels propis respecten!!! Aquest any jo compraré roses vermelles, esclatants!!!!

#11 Alejandro, Barcelona, 09/03/2018 - 17:40

Seguro que muchos productores de rosas rojas también son indepen pues, que se arreglen entre ellos. Yo seguiré con la roja, la de sant Jordi; no pienso cambiar la tradición de mi tierra por nada ni por nadie.

#10 Espluguenç, Esplugues Del Llobregat, 09/03/2018 - 16:53

Boicotejar la agéncia del medicament, boicotejar el Mobile, boicotejar Sant Jordi...
I les empreses catalanes, fugint, fugint...

#10.1 soloesmiopinon, Tabarnia, 11/03/2018 - 21:35

Si, ens demostren dia a dia que son uns genis.