Publicitat
Societat · 26 de Gener de 2022. 14:27h.

Mals temps per a l'"Espanya ens roba"

Els sobresous del Parlament i la presumpta corrupció a la cúpula dels Bombers deixen en evidència el discurs indepedentista

Mals temps per a l'"Espanya ens roba"

L'independentisme sempre ha insistit amb la idea i el lema d'"Espanya ens roba". De fet, ha estat un dels discursos recurrents durant el procés com a un dels motius perquè Catalunya fos independent. El mateix president de la Generalitat, Pere Aragonès, va participar en la campanya "Espanya ens roba", quan liderava les joventuts republicanes.

En les darreres setmanes, però, hi ha hagut fets que trenquen aquest discurs. El 17 de gener es va conèixer que el Parlament paga 1,7 milions d'euros l'any a 21 funcionaris que ja no hi treballen, segons va publicar el diari Ara. Treballadors que estan acollits a un règim especial que s'anomena "llicència per edat" i que existeix només per als membres de la cambra catalana.

L'origen de la llicència per edat es troba l'any 2008, quan Ernest Benach (ERC) presidia el Parlament, acompanyat dels vicepresidents Ramon Camp (CiU) i Higini Clotas (PSC), sense que els seus successors en el càrrec introduïssin canvis.

D'altra banda, aquests últims també s'ha conegut que el jutjat d'instrucció 14 de Barcelona ha imputat per presumpta corrupció set càrrecs dels Bombers de la Generalitat, després de trobar-se indicis de factures inflades i de pagaments de comissions del 2% en el servei de manteniment dels vehicles del cos, segons va informar diumenge La Vanguardia.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha rebaixat el presumpte cas de corrupció a la cúpula dels Bombers, que depèn del seu departament, a "males praxis" durant la sessió de control al Govern d'aquest dimecres.

El director d'e-notícies, Xavier Rius, ha preguntat a la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, sobre aquests dos episodis durant la roda de premsa d'aquest dimarts. "Vostès són el Govern de l''Espanya ens roba', més o menys. No sé si poden explicar als ciutadans catalans que pensa sobre dos episodis recents que desmenteixen una mica això", en referència als sobresous del Parlament i el cas presumpta corrupció a la cúpula dels Bombers.

Plaja s'ha limitat a respondre que "les institucions públiques han de ser exemplars i la classe política, tota ella, però sobretot els càrrecs electes, tenen l'oportunitat de millorar-les de ferles més obertes, més pròximes i més útils a la ciutadania". "Aquest Govern, que és en nom de qui jo puc parlar està fent cada dia per escurçar cada dia aquesta distància entre els poders públics i la gent. Això és en general, no li responc concretament al que vostè em preguntava", ha afegit la portaveu.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#11 JOSEP , E.R.C. ENS ROBA TAMBE , 27/01/2022 - 09:13

Ara E.R.C. no puede decir " ESPANYA ENS ROBA " muy facil ja que si EL GOVERN ESPANYOL ROBA A CATALUNYA . Ara es i sera amb la gran AJUDA DE E.R.C. Que don molt de SUPORT A ESPAÑA Hosigui al Govern Espanyol de Pedro Sanchez .Ara E.R.C. es complice de que ESPANYA ROBI A CATALUNYA ja que esta amb el P.S.O.E. A MADRID els del 155 he

#10 Menjamela Grandi, Anapurna, 27/01/2022 - 06:08

La historia de la independencias hispanoamericanas repetida una vez más: unas clases económicas pudientes aburridas de vivir en una sociedad protegida, asentada e integrada en España y con un nivel de vida de los más altos del mundo se lanzan por el precipicio para colmar su insaciable codicia y sed de riqueza. Ya saben cómo acaba el cuento.

#9 Llop Hammer, Barcelona, 27/01/2022 - 05:10

Ya de joven se veía a Araonés que le faltaba un hervor, chup, chup, Avecrem

#8 Masias , Mis posaderas , 26/01/2022 - 21:21

Ante la crisis de Ucrania es extraño que Putin no haya llamado todavía a Don Pedrito el Baturro para pedirle consejo

Todo esto es muy raro

#7 Carlos Gomez, murenu de la serra i ole, 26/01/2022 - 19:34

Mireu.lo que bufó.

Aquesta foto es de les primeres practiques del primer any de seminari. Ningu es podia imaginar que arribaria a Vicari General.

Tenen un cataleg de beatificables com el d´una basar chinu, espectacular.