Publicitat
Societat · 21 de Setembre de 2012. 14:13h.

Manifestació a favor de Mahoma a BCN

Amb el lema "Estimem més el profeta Mahoma que les nostres vides, pares i fills"

Manifestació a favor de Mahoma a BCN

Un imam s'adreça als musulmans durant la manifestació

Uns 800 musulmans, majoritàriament d'origen pakistanès, han protestat pels carrers de Barcelona per la pel·lícula 'Innocència dels musulmans', un llargmetratge nord-americà de dues hores que parodia la vida de Mahoma i per les caricatures del fundador de l'islam que ha publicat el setmanari satíric francès 'Charlie Hebdo'.

Sota el lema "Estimem més el profeta Muhammad que les nostres vides, pares i fills", la marxa ha sortit des d'Arc de Triomf i ha acabat al parc de la Ciutadella, on l'acte ha acabat amb una oració. Un dels participants en la protesta ha dit en declaracions a e-notícies que "demanem un respecte per a totes les religions".

El Pakistan és un dels països on s'han celebrat multitudinàries manifestacions davant les missions nord-americanes per protestar per la pel·lícula, a la qual la comunitat musulmana considera blasfema, encara que no tan violentes com en altres veïns de la regió.

La tensió ha arribat al punt que l'ambaixada dels EUA al Pakistan ha gastat 70.000 dòlars per emetre un anunci de televisió en què el president Barack Obama i la secretària d'Estat, Hillary Clinton, condemnen el vídeo antimusulmà que ha desencadenat protestes a l'Orient Mitjà.

La difusió per Internet d'extractes del film va encendre la setmana passada una onada de protestes en una vintena de països, des del nord d'Àfrica fins a Indonèsia, deixant més de 30 morts, dotze d'ells en un atemptat suïcida dimarts a l'Afganistan.

Les tensions s'han incrementat des de dimecres amb la publicació a la revista satírica francesa Charlie Hebdo de caricatures de Mahoma, dues de les quals mostren el Profeta nu.

La comunitat musulmana, amb la pancarta en defensa de Mahoma

Publicitat
Publicitat

160 Comentaris

Publicitat
#90 Desmarets Quintó, bcn, 23/09/2012 - 13:51

Doncs jo només veig una protesta pacífica. A la pancarta canvieu el nom de Mahoma pel de Catalunya o España i ja veureu com no sona tant estrident.

#89 Survivor, Catalonia next state of Africa, 22/09/2012 - 16:15

El nuevo país independiente se llamará Al-Qatalun-Ya. Los gobiernos nacionalistas han estado favoreciendo la emigración árabe y ahora empiezan a recoger lo que han sembrado: fundamentalismo islámico. Ya sólo falta pedir regirse por la Sharia.

#88 ECO-SOCIALISTA, CAT, 22/09/2012 - 12:12

Als responsables de la película caldría posar-los a la presó a cadena perpétua, així aprendran a no mofar-se d'aquesta pobra gent, que són de pau i tolerància... dit això, a cremar esglésies cristianes, ja ja ja!

#88.1 Andrea, Girona, 23/09/2012 - 09:05

¿Son "són de pau i tolerància"? Apa.

#88.2 El model, Girona, 01/04/2014 - 13:10

Preparem-nos per que ens espera un retorn al segle XII que fa por. Quan manin aplicaràn la seva tolerància i pau al seu estil..

#87 Carlos, Barcelona, 22/09/2012 - 11:19

Y en esa mani habian lateros pakistaneses? Porque en las del 15 M en Pl. Catalunya, estaban plagado de lateros, sin importarles un pito lo que alli se reclamaba. Venga hombre!

#84 Pijoaparte, Barcelona, 22/09/2012 - 10:24

Este es el único futuro que veo al catalanismo. Ellos os comprenderán. Dadles esteladas y vereis que bien os lo pasais sacandolos en TV3.