Publicitat
Societat · 2 de Juliol de 2015. 14:08h.

Manifestació de quatre persones

Contra l'anomenada 'llei Mordassa'

Manifestació de quatre persones

Quatre manifestants, a la plaça de la Vila de Gràcia

La llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com a "Llei Mordassa", entrava en vigor l'1 de juliol, i la primera protesta que s'ha fet a Barcelona contra aquesta llei ha estat a la plaça de la Vila de Gràcia. La manifestació ha reunit a quatre persones, convocats per la Coordinadora antirepressiva de Gràcia. Per si de cas, a les portes de la seu de CDC hi havia dos furgons dels antiavalots de la Guàrdia Urbana.

Aquesta llei permet a l'Executiu espanyol castigar les protestes no autoritzades, pertorbar la seguretat ciutadana en actes públics, espectacles esportius o culturals, solemnitats i oficis religiosos, la pertorbació greu de la seguretat ciutadana en manifestacions davant del Congrés, el Senat i assemblees autonòmiques encara que no estiguessin reunides i causar desordres al carrer o obstaculizala amb barricades, entre altres accions.

A Barcelona ja es va celebrar -el dia abans que entrés en vigor- una manifestació en contra d´aquesta llei, que va sortir de la confluència de Passeig de Gràcia Diagonal, amb tres-centes persones fins a la Delegació del Govern. La policia catalana va desallotjar una protesta a un banc de membres de la PAH, a les 22.30 h i no van aplicar la llei.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha assegurat que el Govern aplicarà la nova Llei de seguretat ciutadana, però ho farà "amb el màxim respecte als drets fonamentals”, alhora apuntat que totes les lleis "sempre" admeten "interpretacions de la forma més favorable" a les persones". Al mateix temps, ha afegit que tots els cossos policials treballaran per preservar els drets fonamentals a la manifestació i a la intimitat, mentre també garantiran de "la seguretat i l'ordre públic".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Vladimir, El Masnou, 04/07/2015 - 05:59

Hay gente que tiene tiempo para todo.

#7 Teniente Dimitri, BCN, 02/07/2015 - 21:14

Y uno es un secreta.

#7.1 bet, badalona, 03/07/2015 - 17:42

Si, el que lleva la barra de pan debajo del brazo.

#5 ALEX, Terrassa, 02/07/2015 - 20:33

Van muy aseados, no serán 4 amiguetes que han quedado para ir a la playa.

#4 Oriol2, BCN, 02/07/2015 - 20:21

Els organitzadors diran que eren vuit, i la Guàrdia Urbana que n'hi havia dos.

#3 Isidro, Sabadell, 02/07/2015 - 19:48

La policía podía haver aprovechado y hacer prácticas de cargas policiales utilizando a esos cuatro bobos de señuelo.