Publicitat
Societat · 31 de Maig de 2015. 16:15h.

Manos Limpias denuncia els aficionats per "ultratge a Espanya"

També el president Federació Espanyola de Futbol per "ser cooperador necessari"

Manos Limpias denuncia els aficionats per "ultratge a Espanya"

Villar, al costat del Rei, durant la xiulada (Foto: Casa Real)

Manos Limpias ha denunciat davant la Fiscalia als aficionats que van assistir a la final de la Copa del Rei per un delicte d'"ultratge a Espanya" davant "l'enorme i massiva xiulada a l'himne nacional", i el president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, per "ser cooperador necessari".

La denúncia també inclou "la Delegada de Govern de la Generalitat de Catalunya per omissió imprudent al no evitar els fets delictius". També assegura que s'ha produït un "delicte contra l'exercici de drets fonamentals i llibertats públiques" i un segon d'"ultratges a Espanya".

Assenyala motius de "discriminació", "traïdoria", en "emprar mitjans sense el risc que per la seva persona pogués procedir de la defensa per part de l'ofès", "abús de superioritat, per aprofitar les circumstàncies del lloc facilitant la impunitat i reincidència".Tots dos delictes estan dirigits contra els autors materials de la xiulada..

El sindicat acusa també a les autoritats esportives ia l a "Delegació del Govern" de conèixer amb "bastant anterioritat" a l'esdeveniment que s'anava a produir aquest "atac a les institucions", que sabien del lliurament gratuït de milers de xiulets a les aficions de tots dos clubs i que "no van prendre les mesures adequades per evitar-ho".

"S'ha produït no només una humiliació, una vexació, un odi a les institucions, sinó també al conjunt de la societat espanyola, per la qual cosa a milions d'espanyols, amb una gran publicitat se'ns ha humiliat i vexat", recull la denúncia.

I afegeix que "evidentment la llibertat d'expressió i manifestació té uns límits", ja que en aquests fets "és patent i manifest la intencionalitat i el dol per ofendre a la institucions i la societat espanyola".

Manos Limpias, d'altra banda, ha presentat una segona denúncia davant el Comitè Espanyol de Disciplina Esportiva contra els responsables dels fets esdevinguts a la final per haver "vulnerat la Llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport". D'aquesta manera, reclama que s'iniciï el corresponent expedient administratiu sancionador "per imposar la màxima pena que es tracta d'una falta molt greu".

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#29 mirk, bcn, 03/06/2015 - 14:12

si fossis intel.ligent, aniries a viure a algun lloc on estiguessis a gust. Per cert, tu ets d´aquells que encara pensen que espanya és "Madrid y paisaje" allò d´una, grande y libre ja va acabar. Sisplau, respecte altres entitats mil.lenàries malgrat no les comperteixis. Entens la paraula respecte?

#28 Chuck Norris, M.I.A., 01/06/2015 - 16:33

"El laberinto español". Más vigente que nunca. Tremenda tristeza, no tenemos remedio...

#27 Hector, bcn, 01/06/2015 - 13:28

On son aqueux que semper diuen: QUE SE DEDIQUEN A LOS PROBLEMAS REALES QUE TENEMOS LA POBLACION!!!
Fijaros que eso solo lo dicen cuando un partido que no han votado hacen algo que no les gusta, o una asociación igual.
Y aqui estan, queriendo que sintamos afecto a españa con denuncias jajaja

#26 Hispano, Hispania, 01/06/2015 - 11:18

Hay que devorverles la ofensa con la misma herramienta, en cada peña que tengan en España y en cada visita a los estadios la próxima temporada, hasta que se vayana otra liga.

#26.1 hector, Bcn, 01/06/2015 - 14:34

Venganza? Donde? Vengativo tu? Que va...

#25 Meliq Salau, Reus, 01/06/2015 - 10:24

Ja s'han filtrat mesures que prendran les institucions hispàniques. Una que crida l'atenció és la del Tribunal Constitucional que redacta ja un dictamen establint que si n'hi haguessin més xiuladisses i un dels xiuladors ho demanés el vint-i-cinc per cent dels xiulets hauran de ser en castellà.