Cues al control de passaports de l'Aeroport

Manquen policies

Aquest diumenge s'han format llargues cues a l'aeroport de Barcelona per passar el control de passaports dels vols internacionals, amb la coneqüència que alguns viatgers perdessin el seu vol. Aquesta situació s'ha repetit aquesta setmana en altres aeroports espanyols com Madrid, Alacant, Palma o Màlaga per un augment de passatgers i l'escassetat, segons les aerolínies, d'efectius policials en aquest punt de control.

Iberia, arran d'un problema dilluns en les màquines de control automàtic a Barajas, va assegurar que "des d'abans de Setmana Santa hi ha pocs efectius de Policia Nacional" a l'aeroport madrileny, cosa que ha motivat la pèrdua de 15.000 connexions des de l'1 de març.

El Ministeri de l'Interior, per part seva, va explicar que aquests filtres policials en els aeroports "són dimensionats respecte al flux de passatgers i que són reforçats sempre que és necessari". En aquest sentit, que va recordar que aquest servei es va reforçar en les vacances de Setmana Santa, on es va secundar amb reforços de personal específic de la Comissaria General d'Estrangeria i Davanteres, especialment al Prat o a Barajas.

Respecte a la campanya d'estiu, Interior ha afirmat que es posaran en marxa, "com és habitual", els reforços tradicionals, "amb més de 200 efectius addicionals, per posar un exemple, en l'aeroport madrileny".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Marc de Vich, Vich, 10/07/2022 - 17:09

La avalancha es bestial, ni las aerolíneas, ni los hoteles, están informando de la cantidad de gente que se está moviendo, añadido a un mayor beneficio, inflación y muchísimo menos personal que en el 2019, año de referencia, no se han dimensionado ni por asomo y menos notificar, Hacienda acecha, todo junto nos lleva a esto

#1 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 10/07/2022 - 17:05

En una hipotética república catalana no habrían estas colas. Con enseñar la lengua pasarían el control.