Publicitat
Societat · 31 de Juliol de 2008. 20:48h.

Maragall salva Salvador Sostres d'una condemna

Havia qualificat d' "alcohòlic" l'expresident de la Generalitat

Maragall salva Salvador Sostres d'una condemna

Salvador Sostres

Un jutge ha absolt el periodista Salvador Sostres de les injúries a Pasqual Maragall perquè considera que el perdó que l'expresident de la Generalitat va expressar davant de notari extingeix la responsabilitat penal. Sostres va ser jutjat per dos articles, publicats a la seva pàgina web els dies 20 i 24 d'abril de 2006, en els que deia que els canvis que per aquestes dates va efectuar Maragall en el Govern autonòmic responien "més a una eufòria etílica que al sentit comú" i instava el president a respondre davant de la ciutadania si era o havia estat "alcohòlic" o si sofria "algun transtorn bipolar".

En la sentència, el titular del jutjat penal número 11 de Barcelona no entra a valorar si el contingut dels articles és injuriós, ja que considera que el perdó de Maragall, en aquest cas, "extingeix de responsabilitat penal", per la qual cosa absol l'acusat. El jutge fa referència a un perdó exprés de Maragall davant de notari, que va ser lliurat el juny de 2006 al jutjat. Aquest document indica que Maragall, que pateix alzheimer, estava "en ple ús de les seves facultats mentals" en el moment que va proclamar el perdó, segons la sentència.

En el procés, el fiscal va argumentar que Sostres va voler "menyscabar la dignitat" del llavors president i el va acusar d'un delicte d'injúries, sol·licitant que fos condemnat a una multa de 2.700 euros i a indemnitzar Maragall amb 6.000 euros.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Jordi, GIRONA, 01/08/2008 - 13:47

Xavier V (Barcelona): La diferència amb Ieltsin és que aquest a aquest senyor el vàren agafar in fraganti, no era cap invenció. I vigila les calúmnies, no sigui que acabis al jutjat. Recorda a en Fede Losantos, que ja porta tres sentències.

#14 sisco, artesa, 01/08/2008 - 13:10

com diria aquell..."gente con gente" es el mirall de la nomenada societat INCIVIL catalana mesella i traidora a la seva proipia ànima i nació...es el que han après i el que hens han ensenyat. L'un es un ORNI i l'altre s'el fa...però tots al DROLMA.

#13 juan antonio, barcelona, 01/08/2008 - 13:06

Ya está bien que personajes que presumen de intelectuales se paseen por el mundo insultando. Soy periodista y siento vergüenza que gente como el columnista Sostres lo sea. Que intente ejercer sin insultar. Vuelve al colegio y aprendre educación.

#12 Robert Bonet Gallardo, Golmés, 01/08/2008 - 12:21

ai, ai aquestra crosta que quan la toquem fa mal. Recordo que al president Maragall mai se'l anomenava així si no que només se li deia Maragall. El president de la Generalitat es mereix un respecte i gual que els altres presidents, com el president Pujol

#11 Xavier V, Barcelona, 01/08/2008 - 12:12

Vaja, i tots els columnistes, dibuixants, etc.. que es fotien dels "excessos alcohòlics" del Boris Ieltsin.... no han estat denunciats?