Societat · 12 de Febrer de 2013. 10:09h.

Martínez Sistach "no ha pensat" a ser Papa

L’arquebisbe de Barcelona diu que la renúncia anima a “lluitar contra la corrupció”

Martínez Sistach "no ha pensat" a ser Papa

Sistach

L’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, en declaracions a El món a RAC1, ha considerat que "l'Església s'ha rejovenit amb la renúncia. El Papa demostra que és coherent amb el seu pensament”. En aquest sentit ha indicat que "la lluita contra la pederàstia i el cas Vatileaks l'han desgastat".

"Prendre decisions enèrgiques amb tolerància zero desgasta, però ha fet un gran servei”, ha considerat, a més d'assegurar que "la sorpresa d'ahir és majúscula. El nom del seu successor s'ha d'anar decidint. Si es converteix el cor de les persones, coses com la corrupció, es poden transformar”.
 
Sobre el successor ha apuntat que "els camins de Déu són inescrutables. L'important és trobar la persona més adequada”. Sobre la possibilitat de ser-ho ell, ha reconegut que "és una responsabilitat tan gran que fins que no et caigui a sobre no hi penses. La veritat, ni hi he pensat”.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Rogeli Marti, BCN, 12/02/2013 - 11:59

Aquest senyor igual que l'Abad de Montserrat, en certa forma ja ho és de papa, en concret de la variant papa-nates..

#1.1 LLUC, 2014, 12/02/2013 - 18:28

Rogeli, ets del club dels catòlics ? Si ho ets i no t´agraden aquests personatges pots borrar-te, que ningú t´obliga a ser-ho. Si no ho ets (de catòlic) no entenc l´afany de menysprear gent que pren decisions i fan actes que no t´afecten en absolut. Per cert, ABAT s´escriu amb "T" final.