Publicitat
Societat · 23 de Setembre de 2020. 21:37h.

Marxants en peu de guerra

Paradistes de Sant Esteve Sesrovires tallaran el trànsit després de sis mesos sense poder treballar

Marxants en peu de guerra

Els 140 paradistes del mercat de Can Brians de Sant Esteve de Sesrovires (Baix Llobregat) han dit prou. Després d’estar sis mesos sense poder desenvolupar la seva activitat, els marxants passen a l’acció i es mobilitzaran els pròxims quatre dijous per expressar el seu malestar.

Aquest mercat ambulant que fins al passat mes de març es feia cada diumenge al polígon Anoia no ha pogut recuperar l’activitat després del confinament, per prohibició expressa de l’Ajuntament. “Tot i que el Procicat va avalar la reobertura dels mercats amb el desconfinament, l’Ajuntament no ens deixa fer la nostra activitat, amb l’excusa de la Covid-19”, lamenta a e-notícies la portaveu dels marxants, Cristina Garcés.

Després d’estar tres mesos tancats pel confinament, els 140 marxants que conformen aquest mercat van tornar a l’activitat el 5 de juliol, però ho van fer per poc temps. Aquell mateix dia van haver de tornar a tancar quan van aparèixer els Mossos d’Esquadra i la policia local. L’Ajuntament havia denegat el permís per reobrir, tot i que els marxants asseguren que no havien rebut “cap notificació”.

Des d’aleshores els paradistes han intentat parlar amb els grups que integren el govern local (encapçalat pel PSC) sense èxit. “Hem demanat per totes les vies poder reunir-nos amb ells, sense obtenir resposta”, afirma Garcés, que afegeix que no va ser fins fa pocs dies que van rebre una data per anar a l’Ajuntament, el pròxim 13 d’octubre.

En aquell moment, farts de la situació, els marxants ja havien iniciat un procés judicial contra el consistori i havien anunciat diverses mobilitzacions pels dies 24 de setembre i 1, 8 i 15 d’octubre. Aquests quatre dijous a la tarda tallaran la carretera B-224 —una important via de circulació de la comarca— durant dues hores en dos punts quilomètrics diferents.

Davant aquesta situació, els paradistes asseguren que des de l’Ajuntament els han dit que només mantindran la reunió del 13 d’octubre si abans es desconvoquen les mobilitzacions, una cosa que no estan disposats a fer. Garcés lamenta, a més a més, que des del consistori els han tractat “com si fóssim brossa, amb una manca de respecte absoluta”.

Per això, avisen que, “si volen que desconvoquem els talls de carretera, convoquin la reunió abans”. Les mobilitzacions, autoritzades pel Departament d’Interior de la Generalitat, compten amb el suport del principal partit de l’oposició al consistori (ERC) i de nou associacions de marxants de tota Catalunya.

rotonda-tall.jpg

Els paradistes de Can Brians se senten discriminats després de sis mesos sense poder desenvolupar la seva activitat, quan en molts altres municipis catalans els mercats a l’aire lliure ja van poder reobrir entre els mesos de maig i juny. No només això, sinó que al mateix municipi de Sant Esteve de Sesrovires hi ha un altre mercat al centre amb una quinzena de parades que sí que té permís per funcionar.

“Diuen que aquell no provoca aglomeracions, però nosaltres creiem que els arguments de la Covid-19 són excuses que des del govern local estan utilitzant per no deixar-nos obrir, quan els motius són realment uns altres”, apunta Garcés. De fet, la relació entre el consistori i els marxants és poc fluida des de fa tres anys, i amb la pandèmia només ha empitjorat.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Pere, TGN, 24/09/2020 - 09:52

No té pinta d'acabar be això... Sempre amb pals a les rodes...