Publicitat
Societat · 17 de Gener de 2012. 17:19h.

Mas: "Albert Bosch és un bon exemple per als catalans"

El president felicita el primer català en arribar al Pol Sud sense assistència externa

Mas: "Albert Bosch és un bon exemple per als catalans"

Mas i Bosch, durant la recepció. (Foto: Rubén Moreno)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha rebut l'aventurer i empresari Albert Bosch, qui fa uns dies va esdevenir el primer català que creuava l'Antàrtida fins al Pol Sud sense cap tipus d'ajut extern.

Mas ha assenyalat que Bosch "és un bon exemple per als catalans". L'esportista li ha regalat al president del Govern una fotografia seva al Pol sud amb la bandera catalana, tal com ell mateix li havia demanat per carta. També li ha lliurat un exemplar de l'edició especial del Buff commemoratiu de l'expedició al Pol Sud i un exemplar del llibre Esperit d'aventura, els 7 reptes de l'emprenedor, escrit per ell mateix.

Bosch va arribar al Pol Sud el passat 4 de gener, després de 66 dies i 1.200 quilòmetres de travessa. Va fer pràcticament tot el trajecte en solitari després que el seu company Carles Gel és veiés forçat a abandonar a causa d'una lesió.

Els dos dies d'espera per a l'evacuació de Gel i una forta tempesta que va durar 13 dies van fer endarrerir l'arribada de l'abadessenc. A més, l'abandonament de Gel va suposar un sobreesforç per a Bosch que va estar obligat a carregar deu quilos més de pes perquè el seu company de viatge duia material imprescindible del que no es podia desfer per finalitzar la seva aventura.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 LLuneta, PolSOS, 20/01/2012 - 09:49

VINGA mAS ANIMAT ET VULL VEURE SEN UN BON CATALA q parla molt be frances al pol sud.
Sense cap ajut com ens tens a tots els catalans exceptuan noubinguts,foranis etc.

#1 Javi, Barcelona, 17/01/2012 - 21:07

Yo creo que sí. Os podíais ir todos allí y perderos. Cataluña no perdería gran cosa.

#1.1 josepm, la seu, 17/01/2012 - 22:28

Nosaltres som a casa nostra. Marxa tú.