Societat · 23 de Novembre de 2022. 12:43h.

Mas va rebutjar participar en un documental sobre Pujol

El cineasta David Trueba creu que no volia "trepitjar fang"

Mas va rebutjar participar en un documental sobre Pujol

El cineasta David Trueba, director de la sèrie documental sobre els PUjol "La sagrada familia", ha explicat en una entrevista a El món a RAC-1 que algunes persones, com l'expresident Artur Mas, van preferir no participar-hi per "no trepitjar fang".

El director ha manifestat que la sèrie documental és un "mosaic de visions i d'opinions" i l'ha definit com "un intent de posar ordre i equilibri al retrat de la personalitat i la peripècia política de Pujol".

Sobre el silenci al voltant de Pujol i la seva família, Trueba ha dit que "als anys 80 hi havia una cosa més important que la veritat: l'estabilitat", però considera que "després de les grans crisis, en canvi, la gent està més per la veritat i no té tanta por".

Finalment, ha puntualitzat que "la corrupció a Catalunya té molt a veure amb l'estat espanyol: amb una coincidència d'interessos, de persones, de pactes... Això complica encara més les coses, perquè hi ha un moment que l'Estat és partidari d'ocultar la corrupció i un moment que és partidari d'ocultar-la".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#7 LoisA, Tabarnia , 23/11/2022 - 18:16

En serio Artur? Artur, recuerda es el que te puso a dedo!!!

#6 Onofre de Dip, Vigo, 23/11/2022 - 17:51

No se trata de eso. Como se nota que Trueba no conoce a Mas. Lo que pasa es que Artur se sabe indigno si quiera de limpiar de polvo las sandalias del profeta.

#5 Arnat, Barcelona, 23/11/2022 - 16:53

No sorpren que aquest figura que ha trinxat tot lo que ha tocat, un partit, una coalició, una institució i ha deixat trencada i desfigurada la societat civil amb la seva politica del misto. Ell va ser el guionista del gran desgavell ara s'amaga i evita donar la cara, negant talment com sant Pere que es el fill politic de l'Ubú president

#4 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 23/11/2022 - 15:40

Pues no veremos la escena en la que se acerca a la butaca despacio, se arrodilla y besa su mano diciendo: "Padrino". Esperaremos a la segunda temporada, a ver si hay suerte.

#2 Chris, Lleide (RIP Cataluña), 23/11/2022 - 13:25

Quien se atreve a hablar de lo que cree, no habla de lo que sabe

Sí, toda España es un territorio de corruptos, oportunistas y falsos profetas. Unos lo son más que otros, y ahí es donde la estadística pone Cataluña en la cumbre en materia de corrupción institucional

Que el autogobierno es cosa nuestra,no le interesa aclararlo