Publicitat
Societat · 13 de Desembre de 2012. 17:18h.

Mascarell denuncia "una ofensiva generalitzada" contra el català

El conseller de Cultura recorda que fins i tot "han inventat una llengua que no existeix, com l'aragonès oriental"

Mascarell denuncia "una ofensiva generalitzada" contra el català

Mascarell, durant la roda de premsa

Ferran Mascarell, conseller en funcions de Cultura,  veu una "ofensiva contra el català" per part del Govern espanyol i ha posat com a exemple la nova llei educativa impulsada pel ministre José Ignacio Wert.

Mascarell, després de la reunió extraordinària del Consell Social de la Llengua, ha comentat que "algú ha decidit que la cohesió social a Catalunya no té importància" i que per això "l'estan dificultant".

El conseller ha culpat Wert de liderar aquesta "ofensiva generalitzada" i ha considerat que "l'atac a la immersió a les aules de la Lomce se suma a altres iniciatives encaminades a que el català sigui un problema".

En aquest sentit, ha recordat la denominació del català que es parla a la franja com a aragonès oriental -"ha tingut la capacitat d'inventar una llengua que no existeix", ha dit-, el cessament de les emissions de TV3 al País Valencià i la retirada del Govern balear de l'Institut Ramon Llull (IRL). "Això no s'havia vist mai", ha lamentat.

"Els catalans tenen molt clar que hem construït un sistema educatiu molt bo, reconegut a tot el món", pel que ha rebutjat acatar la Lomce.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Jaume, Barcelona, 13/12/2012 - 22:39

Carai, després d'una setmana ja està bé que el conseller àulic responsable de la política lingüïstica surti a donar la cara. No el vaig pas veure el primer dia donant suport a la Consellera Rigau com sí que ho fa fer el secretari d'Universitats. Ara que ja és un clam, apareix.

#7 BEJOTA, BCN, 13/12/2012 - 19:40

SR. MASCARELL: A LA CATALUNYA NORD (TRACTAT DELS PIRINEUS) ES VA IMPOSSAR EL FRANCÉS COM A LLENGUA OFICIAL.ACÍ ES TRACTA DE COMPARTIR EL CATALÁ I CASTELLÁ.

#4 Kropotkin, Vic, 13/12/2012 - 18:08

Jua, jua, jua,... Lo bueno es que encima ponen cara de como si ellos se creyesen las tonterias estas. Jua, jua, jua,...

#3 Urgell, Barcelona, 13/12/2012 - 18:01

Quan surtira a la llum publica que aquest exPSC-PSOE (es va canviar de xaqueta pq no el varem fer candidat) el xiringuito de cursos amb preus mega-inflats amb la seva dona a al Pompeu Fabra.

#2 Ferran, Figueres, 13/12/2012 - 17:46

I si el sistema educatiu és tan bo, per qué tots els polítics porten els seus fills a la privada?

#2.1 hipocrates, plaza de sant jaume, 13/12/2012 - 19:59

y tambien la mayoria de los maestros de la escuela publica.

#2.2 Roger, L'H, 13/12/2012 - 20:00

Perk la escola privada es millor malauradament. Ara be, nose si tu creus k la publica en castella milloraria o la privada en catala enpitjoraria. Esteu malalts