Publicitat

Un grup d'opinió denuncia que "a Catalunya s'han sobredimensionat administracions"

Massa funcionaris

El grup d'opinió Sentit comú

El grup d'opinió Sentit comú ha elaborat un document per a les properes eleccions al Parlament en el que, entre d'altres coses, demana "una administració pública adequada i eficient" i "un ús auster dels recursos públics".

"En un context d’inadequat i insuficient finançament per part d’Espanya, a Catalunya s’han sobredimensionat administracions i s’han solapat nivells administratius fent que avui siguem una de les comunitats més endeutades de l’Estat, tinguem greus limitacions de finançament del funcionament públic ordinari, i no disposem de recursos suficients per ajustar i reactivar adequadament la nostra economia i recuperar el creixement", afirmen en al·lusió a l'administració local, provincial, autonòmica, estatal i comunitària.

"L’acció de l’administració pública -afegeix també- ha de regir-se pels criteris de racionalitat, eficàcia i eficiència; promovent la seva despolitització i reducció; amb l’aplicació de criteris basats en el cost-benefici en la presa de decisions dels projectes a desenvolupar i impulsar; així com, la cultura de la transparència i el rendiment de comptes. El ciutadà ha de sentir-se escoltat i atès.

D'altra banda, consideren que "és imprescindible ubicar el sistema educatiu i la formació, en tots els seus nivells, en el vèrtex de la piràmide de les prioritats del país i de la societat, des del convenciment que només a través de l’educació i la formació és possible incidir en la millora de les oportunitats de les que gaudiran les generacions futures".

I també "reduir els tributs complementaris afegits als impostos generals de l’Estat. La càrrega fiscal de la Generalitat col·loca als ciutadans de Catalunya en una situació de desavantatge respecte la resta de ciutadans de l’Estat".

"Cal que el Parlament i el Govern tinguin consciència de la necessitat que la política d’inversió i de despesa pública han de tenir uns límits perquè aquesta sigui justa i incentivadora, en comptes de restar recursos al consum, a la iniciativa privada, a l’estalvi i a l’activitat econòmica en general. L’existència de necessitats de depesa i inversió i d’un dèficit pressupostari no són motius suficients per justificar l’augment dels impostos. A part de produir un efecte negatiu a l’activitat, tothom té necessitats".

Per això demanen "un govern fort" i "un Parlament fort, amb grups parlamentaris solvents que siguin capaços d’orientar la seva activitat a impulsar una acció legislativa alineada amb l’assoliment de grans objectius i reptes de país i de controlar el Govern en positiu".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Pocasoltes, bcn, 30/10/2010 - 10:10

Choris hay en todas partes, que se cojan más en Catalunya quiere decir que aquí funciona el control, porque se les decubre y se les denuncia. España debe de ser un paraíso de honradez, verdad. No sera que por ser muchísimo más corruptos que aquí no sale a la luz? Piensa, piensa..usa el cerebro

#7 sulfuro sulfuro, Barcelona, 29/10/2010 - 19:41

Sobran funcionarios, sobran colocados a dedo, sobran asesores y no solo en Cataluña sino en toda España.
La situación no variará si no somos capaces de acabar con la infame partitocracia que se interpone entre ciudadanos y poder.
Necesitamos listas abiertas, primarias y nueva Ley Electoral.


#6 Terraxa, Terrassa, 29/10/2010 - 11:34

A Catalunya?, i a Madrid, i a Extremadura i a França, a tota Europa.
Vaja una novetat.
Sobren funcionaris que no aporten servei al ciutadà, per què aquesta és la seva funció SERVIR A LA CIUTADANIA, i no practicar la recaptació coercitiva i complicar i entorpir qualsevol gestió.

#5 Tori, BCN, 29/10/2010 - 10:04

Hombre Kropotkin, pues en todas las otras comunidades autónomas que tienen un ratio 3 veces mas alto que sobran Koprofilos?

#4 Xavier, Barcelona, 29/10/2010 - 00:42

Veig que el vicepresident d'aquest tinglado és l'amic Anton Parera: ex-gerent del Barça. És aquell que deia "Chusin, el presio lo pongo yo" i feia la comissió. No hase falta desir nada más.