Publicitat
Societat · 27 de Febrer de 2012. 16:58h.

Mathew Tree: "la independència és inevitable"

L'escriptor creu que és viable fer un referèndum "fins i tot aquest any"

Mathew Tree: "la independència és inevitable"

Mathew Tree, en una imatge d'arxiu

L'escriptor anglès Mathew Tree considera que "la independència és percebuda per molta gent com a inevitable". En una entrevista a www.donalacara.com, un lloc web creat des de l'entitat Berga per la Independència, Tree diu que veu factible convocar un referèndum al 2014 "o qualsevol altre any, incloent-hi aquest. Depèn, és clar, de la voluntat política".

També destaca la importància de la societat civil en un possible procés d'independència, donat que "de la mateixa manera que la guerra és massa seriosa per deixar-la exclusivament en les mans dels militars, el procés d'independència és massa seriós per deixar-lo exclusivament en les mans d'un o dos (o més) partits polítics".

L'escriptor és un dels rostres coneguts que han donat suport a Berga per la Independència. La raó de fer-ho, segons ha dit, és "perquè la majoria dels polítics catalans no ho fan pas”.

A banda, també hi han donat suport Núria Feliu, Txe Arana, Fermí Fernández, Mont Plans, Miquel Calçada, o els polítics Oriol Junqueras, Anna Simó, Joan Ridao, Santiago Espot i Ernest Benach, entre d'altres.

Publicitat
Publicitat

74 Comentaris

Publicitat
#36 Elementary My Dear, Barcelona, 29/02/2012 - 21:43

No hi ha cap motiu objectiu per admirar aquest paio. No diu res original, no aporta res de nou: es limita a repetir les consignes típiques i tòpiques de l'independentisme. Sigueu objectius: el fet que digui el que us agrada sentir no el converteix de cap manera en un geni.

#35 Kefes, Sitges, 29/02/2012 - 11:53

"Avui només les classes mitjanes creuen en l'Estat nació: les classes altes l'utilitzen i les classes baixes són migratòries." Nancy Fraser

#34 angel, krddu, 28/02/2012 - 20:48

Lo que si estic de ben segur, es que no vol la independència no van a votar. I els que si son la majoria. La unió fa la força. Guanyarem als de CyU.

#33 Bud, Barcelona, 28/02/2012 - 14:55

Mathew for president!!!!!!
Catalonia is an opressed nation.
Catalonia is not Spain.
Spain stinks.

#32 Ramon, Barcelona, 28/02/2012 - 13:26

colta, tu, i si fem aquest paio president de CAT enlloc dels que hi tenim ara, la banda de pescadors de sardines? (al cove, eh, poca conya).

#32.1 AntiEtnicistes, bcn, 29/02/2012 - 21:36

Aquest paio parla un accent molt més marcat que el dee Montilla. Però suposo que és molt pitjor parlar català amb una mica d'accent andalús que amb un fort accent anglès, oi?