Publicitat
Societat · 22 de Març de 2016. 08:54h.

Matí sagnant a Brussel·les

Atemptats a l'aeroport i al metro deixen fins el moment més d’una trentena de morts

Matí sagnant a Brussel·les

Una dona ferida, a l'aeroport

Una doble explosió a la zona de sortides de l'aeroport internacional de Zaventem, a Brussel·les ha provocat 14 morts i desenes de ferits i ha obligat a evacuar-lo, segons informa la ràdio RTL. Es tracta d'un atemptat terrorista segons ha indicat el govern belga. Bèlgica ha declarat la màxima alerta de nivell 4 a tot el país.

En un primer moment, s'ha registrat una "forta explosió" en la zona de sortides. S'ha vist una gran columa de fum i gent corrent. Una estona després s'ha produït la segona explosió. Arran de les explosions, s'han cancel·lat vols i els passatgers han abandonat el recinte, deixant fins i tot les maletes. Les autoritats han activat el pla d'emergència.

També s'ha produït una explosió a l'estació de metro Maelbeek, al barri de les institucions europees, que hauria deixat 20 morts. Les autoritats estan tancant totes les estacions de metro. La televisió pública belga afirma que com a mínim una de les explosions ha estat per atemptat suïcida. Alguns testimonis asseguren que s'han escoltat trets i crits en àrab.

Publicitat
Publicitat

57 Comentaris

Publicitat
#31 joan, manresa, 22/03/2016 - 16:37

tinu.),tenim un greu problema que ya no som "creyem nosaltres) a temps de parar-ho. San sentit veus ya ,que clamen per atentar als infants,(colegis...) Deu no vulgui que la cosa vagui en pitjor.Es parla ya de Guerra,Tard,ya tenim molts islamistas implantats a la societat. Hem sigut molt bonismes.

#30 joan, manresa, 22/03/2016 - 16:31

tinu.)Sí,son atacs terroristas,pro fets per islamistas.Dit d'altre manera, agradi o no. L'estat islàmic incita aquets fets. Els suicides morent convençuts del Paradís promès. L'islam declara en els seus principis la mort del infidel, la destrucció d'Europa,implantat un islamisme mundial.Alerta

#29 joan, manresa, 22/03/2016 - 16:24

El Casal.16,20 h.--Dolor..,dolor per totes aquestes personas mortes i per tots els ferits que molts d'ells i patiran la resta de la seva vida. Intentarem ser breus en expresar el nostre cabreig davant tanta mala sang...,i més cabreig en sentir opinions als mitjans amb tanta demagògia...,(cont

#28 Núria, Vallès, 22/03/2016 - 15:20

"Si no et coneixes ni a tu mateix ni al teu enemic, perdràs totes les batalles."

Sun-Tzu, "L'Art de la Guerra".

#27 Núria, Vallès Occidental, 22/03/2016 - 14:55

No cal dir que ja ha començat la ritual repetició dels mantres habituals: "islam=religió de pau", "no estigmatitzar refugiats", etc. I el més patètic, la Mogherini, la que va dir que l'islam polític havia de ser part d'Europa, plorant com una madalena. Només la confrontació oberta acabarà amb això.