Publicitat
Societat · 10 d'Agost de 2011. 12:56h.

Matrimonis forçats a Catalunya

La majoria són de menors marroquines

Matrimonis forçats a Catalunya

Evolució de matrimonis forçats a Catalunya (Font: BOPC)

La majoria de matrimonis forçats a Catalunya, se n'han detectat 34 durant els últims tres anys, són del Marroc. Segons dades publicades al Butlletí oficial del Parlament de Catalunya (BOPC), des del 2009 fins a l'actualitat s'han produït 16 casaments forçats d'orígen marroquí. També hi ha joves assistides d'Espanya, Índia, Senegal, República Guinea, Pakistan i Gàmbia.

La tendència d'aquests matrimonis és a la baixa en aquests darrers tres anys. D’aquestes 34 gestions que posa de manifest el conseller d'Interior, Felip Puig; 13 van ser el 2009, 15 el 2010 i 6 el primer semestre d’enguany.

El conseller, en una resposta per escrit a grup parlamentari del PPC, destaca que "malgrat que s’hagin tractat diferents casos, en cap supòsit el matrimoni forçat s’ha realitzat a Catalunya, les víctimes han estat obligades a casar-se en el seu país d’origen". En aquest sentit, recalca que l'edat mitjana de les joves que s'han vist obligades a casar-se és "de 18 anys".

"En la majoria dels casos -remarca la resposta- l’abordatge s’ha fet des de la vessant de la prevenció, actuant per impedir la celebració del matrimoni. L’indicador d’alerta ha estat, en tots els casos de prevenció, davant la preparació d’un viatge al país d’origen per part de la família".

Per últim, afegeix que en d'altres ocasions "el matrimoni ja estava consumat al país d’origen de la víctima i la intervenció policial ha estat dirigida a la resolució de la problemàtica denunciada". En aquests supòsits, "la detecció del matrimoni forçat està relacionat amb la comissió d’un fet delictiu com podria ser maltractaments per part del seu cònjuge, amenaces i coaccions per part de la seva pròpia família".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Almogàver, La Sagrera , 11/08/2011 - 18:34

Doncs si. És fotut. Mireu sinó els matrimonis de CiU, ara es casen amb el PP,ara es casen amb el PSOE... des del carrer Còrcega de Barcelona decideixen i els militants i votants s'ho han d'empassar.

#2 anton, barcelona, 10/08/2011 - 14:48

No crec que la vida privada dels immigrants a Espanya, sigui un tema que interessi als espanyols. I molt menys dedicar-li diners dels contribuients.

#2.1 Joan Farreras, BCN, 10/08/2011 - 20:00

S'han de respectar totes les cultures, això d'imposar als immigrants la nostra cultura no ho trobo be.

#1 Joan Farreras, BCN, 10/08/2011 - 14:45

Però si s'ha de respectar la seva magnífica cultura, pitjor són els cristians