Societat · 16 de Gener de 2010. 20:27h.

Medi Ambient demana una rectificació "immediata" a 'La Vanguardia'

Lamenta "les informacions malintencionades" sobre l'explotació minera a Horta de Sant Joan

Medi Ambient demana una rectificació "immediata" a 'La Vanguardia'

Un imatge del bosc, després de l'incendi a Horta de Sant Joan

El Departament de Medi Ambient ha efectuat una "aclariment" en relació a la "informació apareguda avui en un mitjà de comunicació i a les greus acusacions que se’n desprenen referents a l’incendi d’Horta de Sant Joan".

Segons el Departament, "el que s’ha fet és adequar a la legislació ambiental una mina ja autoritzada des de l’any 1951", després d'informar que la conselleria que dirigeix Francesc Baltasar està adequant "més de 950 (explotacions9 extractives a tot el territori. Aquestes activitats són totes existents, tenen autorització minera d’un altre departament i programa de restauració del Departament de Medi Ambient i Habitatge, que permet retornar al medi l’espai explotat amb iguals o millors condicions".

Medi Ambient considera que la d'Horta de Sant Joan "es tracta d’una activitat minera de baixa intensitat compatible amb l’àrea protegida d’Els Ports" i "lamenta aquest tipus d’informacions malintencionades quan s’intenta vincular una activitat reglada i habitual del Departament amb l’incendi d’Horta de Sant Joan i demana a aquest mitjà de comunicació que rectifiqui de forma immediata".
.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 17/01/2010 - 19:46

Realment el tema de l'extractiva i de l'incendi no sembla que tinguin res a veure, perquè el permís d'adequació ambiental de l'extractiva és independent d'això. Però és molt inadequat que es permeti una mina a cel obert al vell mig del Parc.

#6 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 17/01/2010 - 19:34

El text de la tal Inma és correcte excepte on desmereix l'informe fet pel Parc Natural i titlla les plataformes d'obscurs interesos. L'informe tècnic del Parc Natural en matèria mediambiental va a missa. També s'erra citant projectes fora del Parc.

#5 Karl Just, Barcelona, 17/01/2010 - 18:46

Us recomano els següents articles: http://www.foro-minerales.com/forum/viewtopic.php?p=34321. Sobretot el redactat per una tal Inma.

#4 Roig intens, Barcelona, 17/01/2010 - 18:30

Pep de l'Alt Empordà: som ecologistes o no? A veure si ens aclarim i si acatem pertànyer al sistema, deixem d'enredar els votants.

#3 Pep, Alt Empordà, 17/01/2010 - 11:56

Medi Ambient no ho fa perfecte..Però aquesta vegada la Vanguardia s'ha passat tres pobles..s'adequa una explotació autoritzada a l'any 51 a la llei ambiental actual i a sobre se'ls acusa!! quina barra! Clar que tothom sap que la Vanguardia és CiU-PP