Publicitat
Societat · 12 de Juny de 2009. 16:15h.

Meduses a la Costa Brava i l'Ametlla de Mar

El 99,6% de les platges oferexien un estat excel·lent

Meduses a la Costa Brava i l'Ametlla de Mar

Vaixells fent tasques de neteja

Els resultats de l’anàlisi de les aigües litorals que desenvolupa setmanalment l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) han indicat que "el 99,6% de les platges (244 punts de control) presenten una qualitat sanitària excel·lent. Només un punt de control (platja de les roques de Calella) ha presentat una qualitat bona (cosa que representa el 0,4%). Per tant, cap platja catalana ha estat qualificada de deficient".

Durant l'estudi, l'ACA ha "observat meduses en diversos punts del litoral català. L’espècie més observada, tant per quantitat com distribució, ha estat la Velella velella (una espècie molt petita i alhora poc urticant). En diverses platges del litoral se n’han observat formant franges al llarg de la primera línia de mar de la platja. La seva arribada a platges ha estat més abundant els dies 27, 28 i 29 de maig".
 
La segona espècie més observada "durant aquest període ha estat l’Aequorea forskalea (diàmetre d’ombrel·la de fins a 17 centímetres, tot i que es tracta d’una espècie poc urticant). Aquests exemplars han arribat de manera més aïllada en algunes platges de la franja litoral i només en alguns punts de Palafrugell, Lloret de Mar, Montgat i l’Ametlla de Mar, la quantitat d’exemplars observats ha estat més elevada".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat