Publicitat
Societat · 28 d'Octubre de 2011. 15:29h.

Mena ho té cada cop més difícil

El conseller es va comprometre a "reduir l'atur a la meitat"

Mena ho té cada cop més difícil

Francesc Xavier Mena

El conseller d'Empresa i OCupació, Francesc Xavier Mena, té cada cop més difícil assolir el compromís del Govern de reduir l'atur a la meitat després que s'hagin fet públiques les noves dades de l'atur a Catalunya, on la taxa d'atur ja és superor al 19%.

Mena va assegurar durant la roda de premsa de Govern d'aquesta setmana que "al llarg de la legislatura hem de reduir l'atur a la meitat de la taxa actual, a l'entorn del 19%", però la realitat és que Catalunya registra un increment de 51.100 persones en atur el tercer trimestre de  2011, i deixa un total de 742.000 persones en atur i una taxa d’atur del 19’43%, 2’1 punts per sota de la taxa espanyola.

Per la seva part, la secretària d’Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sànchez, ha declarat que l’augment de l’atur “és preocupant” i l’ha atribuït a un “reflex del context econòmic i financer internacionals incert i complicat” i ha afegit que els propers mesos seran “difícils” fins que l’Estat i les comunitats autònomes “no consolidin els ajustos pressupostaris”.
 
 En aquest sentit, ha manifestat que en aquesta situació “cal ser transparent i no maquillar la realitat per cadascú dins la seva responsabilitat es pregunti que cal fer per impulsar la sortida de la crisi”. Per últim, ha ditt que “ens he de mantenir forts i amb confiança, i per això el Govern no es queda amb els braços creuats en matèria d’ocupació”.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#24 Marina, Barcelona, 29/10/2011 - 18:31

Decididament, no hem tingut sort amb aquest conseller, que era l encarregat de redreçar la industria les pimes i l ocupació. No serveix ni per fer les reformes, ni per engegar el nou model, ni per generar confiança. No és el mateix ser consultor o profe de ESADE que liderar un àrea tan complexa

#23 Jaqueline de Sarrià, Barcelona, 29/10/2011 - 10:00

Y creerse superior a los demás, por cuestión de estudios, formación práctica, nacionalidad, etc... en el caso del mercado laboral pienso que no funciona. El mostrarse quemad@, negativ@ y vociferar a los cuatro vientos la calimerada por nosotros sufrida tampoco es mostrar inteligencia.

#22 Jaqueline de Sarrià, Barcelona, 29/10/2011 - 09:58

Arrepentirse no es óbice para no cometer los mismos problemas. El aislarse y desconfiar de todo el mundo, porque nos pensamos que somos indispensables y que somo el ombligo del mundo, no es propio de un comportamiento profesional. La ingenieria social en el momento de buscar empleo, funciona.

#21 Jaqueline de Sarrià, Barcelona, 29/10/2011 - 09:56

nada por cambiar dicha situación. Y también está la suerte, que hay que buscarla: en ocasiones se cierran puertas pero se abren otras y puede que en un momento de la vida la situación laboral que se tenga sea mala y pasados añós mejore a nivel de estabilidad y económica. Para eso hay que apostar.

#20 Jaqueline de Sarrià, Barcelona, 29/10/2011 - 09:54

a mejor, sin ser sectaria. Es como si antes tenía dinero y acudía a la sanidad privada y ahora que no lo tengo maldigo a los gobernantes por los recortes sanitarios, ya que soy público cautivo al no poder pagar y critico y juzgo sin cuartel a sus posibles defensores. Pero yo antes y ahora no hice