Publicitat
Societat · 9 de Novembre de 2016. 14:34h.

Menors tutelats per la Generalitat esnifen cola a Plaça Catalunya

Ciutadans denuncia "la situació d'abandonament" que viuen per part de la DGAIA

Menors tutelats per la Generalitat esnifen cola a Plaça Catalunya

Carrizosa, mostrant una de les imatges

El portaveu parlamentari de Ciutadans (C's), Carlos Carrizosa, ha exigit a la consellera d'Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, que solucioni "la situació de desemparament" dels menors tutelats per la Direcció General de la Infància i l'Adolescència (DGAIA) addictes a la cola perquè les "primeres notícies sobre aquests menors són del mes d'abril".

"¿Quina solució ha donat el seu departament als nens de la cola, menors que viuen al carrer, esnifant cola pels barris de Santa Caterina, al Forat de la Vergonya, el Raval i l'estació de França?", li ha demanat. "Cada vegada que se li pregunta sobre els menors en situació d'abandonament que depenen de la DGAIA respongui dient que s'està 'mirant' un centre de Barcelona per assistir-los", ha denunciat.

Carlos Carrizosa, juntament amb altres diputat de C's, han mostrat fotografies dels joves i ha apuntat que "estan en aquest solar dormint amb matalassos, estan saltant la tàpia d'aquest solar; estan esnifant a la plaça Catalunya, al costat de la botiga d'Apple; estan molt localitzats".

ciutada.jpg

També ha dit que "els treballadors socials demanen als veïns que no ajudin els nens de la cola". "Veïns i comerciants de Sant Pere reclamen que es tregui del carrer als nens de la cola", ha afegit.

Bassa ha remarcat que "ens hem posat d'acord amb el Consorci de Serveis Socials de Barcelona juntament amb l'Ajuntament" per "tenir un espai nou, un espai socioeducatiu integrat per a aquestes persones" perquè "és un problema d'addicció".

La consellera ha assenyalat que "els tenim totalment identificats" i ha explicat que "tenen un centre de referència cada un d'ells. D'aquests quinze cada un té un educador de carrer al costat, però, com vostè sap, les addiccions comporten altres actituds, i altres actituds són conductuals".

Dolors Bassa ha revelat que cada mes arriben "setanta" nens i que "la majoria arriben d'altres llocs de l'Estat, perquè tothom, a les altres institucions miren cap a l'altre costat, i, entre altres, un lloc com és Ceuta i Andalusia, que vostès estan governant".

Finalment, ha exposat que "d'aquests setanta que arriben mensuals, un 10 per cent arriben amb addiccions de droga, per això junt amb l'Ajuntament de Barcelona estem treballant per les addiccions". 

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Pepet, Sabadell, 09/11/2016 - 19:05

Sembla que això de tutelar menors li ve gran al nostre Govern......
Aquí deu estar prohibit dimitir, passi el que passi.

#2 Jax el boletaire, Vic , 09/11/2016 - 17:46

Trasparencia segun generalitat. Porque ocultan que casi todos son musulmanes abandonados por sus propias mafias islamistas?. Asi los integran desde Nous catalans-Angel Colom-CDC-ERC. carne de delincuencia asegurada.

#1 botifler1914, Sinitaca, 09/11/2016 - 17:04

POr contra la Generalitat dice estar dispuesta, ansiosa diría, a acoger 35.000 refugiados, asi cualquiera.

#1.1 Jax el boletaire, Vic , 09/11/2016 - 17:53

De acuerdo, pero primero e ineludible es ver como los acogen en sus casas la famiglia Pujol, Mas, Marcela Topor, Junqueras, Rahola, Terribas, Tarda, Mimimoto, Munte, etc. Y asi, de arriba a abajo como el Pruses.
Sres coherencia y menos tomar el pelo al ciudadano, que estan alimentando un polvorin.... a