Publicitat

Els Mossos detenen dos joves de 15 i 16 anys pels aldarulls del passat 17 de gener

Els Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, han detingut dues persones més de nacionalitat espanyola i menors d’edat, concretament de 15 i 16 anys, relacionades amb els disturbis ocorreguts durant la manifestació no comunicada en suport de Gamonal que va tenir lloc el passat 17 de gener. Els agents els imputen els delictes de desordres públics, danys, atemptat contra els agents de l’autoritat i manifestació il·lícita.

La policia relaciona els detinguts amb la seva participació en el llançament d’objectes contundents contra el dispositiu policial dels Mossos d’Esquadra que protegia el Palau de la Generalitat, a més de la seva participació en l’atac contra la comissaria de la Guàrdia Urbana de Barcelona situada a la Rambla, on es van llançar objectes contundents i mobiliari urbà contra els agents d’aquest cos policial que custodiaven l’edifici, posant així en risc la seva integritat física.

També se’ls imputa un atac contra una sucursal de l’entitat bancària situada a la mateixa Rambla, que va acabar amb els vidres trencats i el caixer automàtic malmès, fet que ocasionà uns danys que ascendeixen a més de 5.500 euros.

La policia catalana, en un comunicat, explica que "moltes d’aquestes accions van ser produïdes per petits grups de joves violents alguns dels quals podrien haver actuat de manera organitzada i planificada, i d’altres amb espontaneïtat s’haurien sumat als actes vandàlics.

Amb les detencions d’avui, la policia ha detingut un total de 8 joves relacionats amb els disturbis comesos durant la manifestació que va aplegar prop de 2000 persones, que van manifestar-se des de la plaça de la Universitat fins a la Rambla. A hores d’ara la investigació policial continua oberta i no es descarten noves detencions durant les properes setmanes.

Imatge dels aldarulls
Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#3 Jordi Romaguera, L´Hospitalet de Llobregat, 12/02/2014 - 20:16

Si són espanyols ens allegereix una mica. Demostra que no són d´aquí, i doncs immigrants no integrats. Els nacionalistes espanyols són els colonitzadors i nosaltres noi tenim res a veure amb Madrid, ni Burgos ni res semblant. O és que potser ara a Espanya lluiten per la independència de Catalunya?

#2 Papaluna, Barcelona, 12/02/2014 - 17:33

És clar , cal destacar 'nacionalitat espanyola'. No aniríeu tan ràpids a dir 'magribins' o 'andins' o 'subsaharians' o 'romanesos'. A més, és lògic que siguin espanyols. O és que creieu que un immigrant dels abans citats mourà mai un dit per defendre'ns. Clar que són d'aquí: anarcos i d'esq