Publicitat
Societat · 18 de Juny de 2022. 12:01h.

Més de 130 peticions d'eutanàsia a Catalunya

Gairebé 80 han estat aprovades

Més de 130 peticions d'eutanàsia a Catalunya

Catalunya ha registrat més de 130 peticions d'eutanàsia durant el primer any la Llei de l'Eutanàsia, segons ha informat el Departament de Salut aquest divendres a través d'una roda de premsa on ha estat present el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, juntament amb la secretària general del Departament, Meritxell Masó, la directora general d'Ordenació i Regulació Sanitària, Azucena Carranzo, i el president de la Comissió de Garantia i Avaluació de Catalunya, Albert Tuca.

D'aquestes sol·licituds han estat aprovades 78 i, actualment, hi ha 18 en curs. Vuit peticions han estat denegades i s'han revocat cinc, ja que la persona ha decidit retirar la sol·licitud. A més, gairebé una trentena no han arribat a produir-se per defunció del pacient abans de l'eutanàsia.

Salut ha informat que de mitjana, les sol·licituds han tingut un temps de resolució de gairebé 50 dies. La majoria d'aquestes peticions corresponen a pacients amb malalties neurològiques (neurodegeneratives, demències i parèsies), oncològiques i multimorbiditat.

Argimon ha destacat la "molt bona resposta que el sistema ha donat al desplegament". "L'eutanàsia és un pas endavant en una societat catalana que té una llarga tradició de respectar el dret a morir dignament", ha afirmat el conseller.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Eldelpáramo , Madrid , 19/06/2022 - 00:40

Estos políticos del mundo “avanzado” son la viva imagen de la sociedad decadente que representan.
Sociedad menos enferma que la actual la de hace 500 años.
“en qué momento se jodió Perú?”

#3 Conxita de Riudecols, Riudecols, 18/06/2022 - 18:08

Després de deu anys aguantant la tabarra indepe jo també l'he demanada.

#2 Jos, VNG (Ghost Republic), 18/06/2022 - 13:10

La llei d'eutanàsia es va aprovar sense gaire ressó. Com si fos qualsevol cosa.

#2.1 Lobisome, BCN, 18/06/2022 - 21:37

Tiene Ud. toda la razón. Lo que se nos viene encima son sociedades de viejos a quienes se les va a convencer de que ya han vivido suficiente, porque a vida solo puede disfrutarse si uno es joven y está sano. Del interés del Estado por ahorrarse pensiones, ni una palabra, claro. Huxley se quedó corto.