Publicitat
Societat · 11 de Novembre de 2010. 11:59h.

Més de 40 detinguts en dos operatius contra el robatori de metall

El material robat està valorat en 5 milions d'euros

Més de 40 detinguts en dos operatius contra el robatori de metall

El metall robat. (Foto: Mossos)

Un total de 43 persones han estat detingudes en dos importants operatius contra la sostracció de metall (coure, llautó, acer i d'altres) per valor d'uns 5 MEUR a l'àrea metropolitana, entre els quals hi ha els responsables de quatre deixalleries de l'Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Sabadell i Sant Feliu de Llobregat.

El punt de partida de la investigació va ser a l'Hospitalet de Llobregat, on els mossos van detectar una deixalleria il·legal que presumptament movia grans quantitats de material robat. Els investigadors van comprovar també que les persones que s'adreçaven a aquesta deixalleria il·legal tenien nombrosos antecedents per delictes contra el patrimoni i l'ordre socioeconòmic, tots ells en l'àmbit del metall, i que els vehicles que freqüentaven aquest negoci estaven implicats i relacionats en procediments instruïts per aquest tipus de fets.

Finalment, la investigació ha permès detenir els responsables d'aquesta deixalleria de l'Hospitalet de Llobregat i una altra de Molins de Rei que compraven, venien i fonien material sostret així com els presumptes responsables de robar el metall. El passat 24 d'octubre es van detenir vuit persones 'in fraganti' després que forcessin una empresa d'Abrera, subministradora de cablejat a grans infraestructures. L'endemà se'n van detenir set més per receptació i conductes afins d'empresaris del metall, un d'ells per delicte contra els drets dels treballadors, en diverses entrades i perquisicions a les deixalleries d'Hospitalet de Llobregat i Molins de Rei, ordenades pel Jutjat d'Instrucció número 4 dels de Sant Feliu de Llobregat.

Paral·lelament, s'han detingut a Badalona un total de sis persones més implicades en diversos robatoris a empreses, dos d'ells caps dels grups que realitzaven els robatoris i que negociaven la venta del material robat a Sant Feliu de Llobregat. L'operació també ha permès intervenir vuit vehicles utilitzats en la comissió dels delictes investigats, 30.000 euros en efectiu, 2 tones de metall sostret i gran quantitat de cable metàl·lic.

De moment, l'estudi de les transaccions entre aquestes dues deixalleries ha reflectit que en poc més de dos mesos la deixalleria de Molins de Rei havia comprat metall a la d'Hospitalet per un valor proper a 150.000 euros. El total del material sostret, a partir dels delictes resolts, supera els 5 MEUR, tot i que els investigadors creuen que pot ser superior.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Fran, Llinars, 11/11/2010 - 14:55

No Alberto,no els hi tenen q treure el vehicle,tenen q treure el permis d residencia i ser expulsats x delinquir.Q els aguantin i mantinguin els seus paisos, q aqui ja en tenim un bom grapat d´autoctons.Si la gent d fora es comporta no tenen xq ser expulsats.

#1 Alberto, Badalona, 11/11/2010 - 13:40

No dicen las nacionalidades para no estigmatizar a colectivos, también podrían dejar de decir que son de Badalona, porque al final todos los ciudadanos de Badalona nos veremos perjudicados por una minoría que se dedica a riobar cobre y otros metales, lo que tienen que hacer es quitales los vehículos