Publicitat
Societat · 8 de Maig de 2015. 13:06h.

Més de dos-cents atacs de voltors als ramats entre el 2011 i el 2014

Els pagesos han cobrat només un 5% dels casos denunciats

Unió de Pagesos ha denunciat que entre el 2011 i el 2014 s’han produït més de dos-cents atacs de voltors als ramats i que, de tots aquests casos comunicats a la Generalitat, només se n’han cobrat 12, és a dir, un 5%.

“Arran de la presentació del Pla d'Acció per a la millora de la gestió del voltor comú a Catalunya per part del departament d’Agricultura, Unió de Pagesos reclama a l’Administració que deixi de negar l’existència dels atacs, actuï de veritat per prevenir-los i faci correctament les peritacions dels danys per compensar els danys efectivament produïts”, assegura el sindicat en un comunicat.

“L’Administració no pot continuar negant que els voltors ataquen bestiar viu que no està moribund: una vaca o euga que està parint, fins i tot en un part amb complicacions, no és un animal necessàriament moribund, com tampoc ho és un vedell”, afegeixen.

Per a Unió de Pagesos, “negar aquesta mena d’atacs només s’explicaria per eludir l’Administració la seva responsabilitat i no compensar els ramaders, quan la legislació estableix que és la responsable dels danys que fa una espècie protegida, com els voltors”.

En aquest sentit, diuen que “la reducció de denúncies d’atacs per part dels ramaders és conseqüència de la denegació de la majoria de casos denunciats, la qual cosa fa desistir els ramaders, que se senten tractats de mentiders i maltractats per l’Administració”.

“Entre 2011 i 2014 se n’han denunciat 223 atacs, però s’han considerat positius i pagats només 12, un 5,38%. Una xifra que contrasta amb el fet que, entre 2007 i 2009, el 39% de les 156 reclamacions presentades, unes 60, es van considerar casos positius”, expliquen.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Joan, Barcelona, 08/05/2015 - 16:30

A un país europeu un dia les autoritats van decidir explicar que havien alliberat el llop i que pagarien els perjudicis que pogués provocar als ramaders. De seguida hi va haver declaracions d'atac del llop. Però el llop no hi era. Era una prova per comprovar la fiabilitat del sistema de compensacion

#2 Carlos Gomez, Bcn, 08/05/2015 - 15:33

Aquest ocellots tambe deuen ser espanyols.
Si mes no unionistes.
Es que no paran.

#1 Marcos, Barcelona, 08/05/2015 - 13:49

En Cataluña, tenemos un poeta, Ferrer Lerín, que además de poeta es ornitólogo, especialista en buitres. Se podría recabar su opinión al respecto. Sería interesante.