Publicitat
Societat · 5 de Febrer de 2022. 14:25h.

Més de mil barracons a Catalunya

Ciutadans exigeix “una planificació” per eliminar-los

Més de mil barracons a Catalunya

El portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, ha exigit al Govern de la Generalitat que “iniciï una planificació per a l'eliminació sistemàtica dels barracons escolars que existeixen a Catalunya (1.006) en quatre anys”.

És necessari fer efectiu un pla a quatre anys vista per a l'eliminació gradual dels barracons escolars que hi ha a Catalunya i que únicament es puguin utilitzar en situacions molt específiques i durant un temps molt limitat que, en qualsevol cas, no excedeixi els dos anys acadèmics”, ha dit.

“A més de la immersió lingüística, una de les grans xacres del sistema educatiu català són els barracons, que han passat dels 527 existents el 2003 als 1.006 actuals, sense que cap Govern de la Generalitat hagi fet res per a solucionar-ho”, ha manifestat.

Per a Martín Blanco, la “falta de planificació” dels successius governs autonòmics és significativa, “fins al punt que hi ha alumnat que mai ha conegut alguna altra realitat que no sigui fer classes en mòduls prefabricats”.

“El problema està tan agreujat que 93 escoles públiques catalanes funcionen íntegrament amb mòduls prefabricats i en altres 442 hi ha algun barracó instal·lat en el seu recinte”, adverteixen des de Ciutadans.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#18 pepe, andorra, 08/02/2022 - 08:10

y pq las pensiones, los servicios medicos y la enseñanza han de ser una exclusiva del Estado? ¿Pq no podemos organizar por nuestra cuenta todo eso? Pues pq es una gran excusa para saquear y adoctrinar, ademas de ser un gran pesebre donde enchufar a los inutiles del partido, los inutiles de la familia y los inutiles de los amigos.

#17 JOSEP , MASES BARRACONS UNA VERGONYA , 06/02/2022 - 18:56

A Catalunya SOBREN BARRACONS y falten HOSPITALS ,Mes Metges emfermeras i Professors .EL Procés a fet molt Rics als nostres Politics Catalans Independentistes .AMB EL CUENTO INVENTADO DE LA INDEPENDENCIA Que ja sabien no la tindrien pas MENTRES ELS COBREN ENORMES SOUS Cobren enormes DIETAS ELS INDEPENDENTISTES SON UNA RUINA ,per Catalunya .

#16 Soloesmiopinion, Tabarnia, 06/02/2022 - 14:27

A Ramonet, Antifa y resto de tropa indepe parece que esto no le importa. Seguramente ni habrán entrado en la noticia, no sea que la realidad les tire abajo su ideología

#16.1 pepe, andorra, 08/02/2022 - 08:12

A los algoritmos y sus lineas de código, eso no les importa. Tenia mas humanidad un guardia del NKVD en el gulag o uno soldado alemán de las wa.ffen s.s

#15 Soloesmiopinion, Tabarnia, 06/02/2022 - 14:24

Menuda tonteria! ¿Que más da si estudian en barracones? Lo importante es que hablen catalán en el patio.

#14 D. Baró, El Prat de Llobregat, 06/02/2022 - 08:45

ni quiere arreglarlo, si es que se puede. Condenados al fracaso por más que aumenten las tasas de aprobados, titulados, inserción laboral, etc.