Societat · 30 de Novembre de 2021. 19:25h.

Més d'un centenar de locals ocupats a Barcelona

També més de 80 assentaments

Més d'un centenar de locals ocupats a Barcelona

El líder del PP a Barcelona, Josep Bou, davant un local ocupat el passat mes de setembre

La comissionada d'Acció Social a l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Fuertes, ha explicat que a la capital catalana hi ha 105 locals ocupats on viuen 481 persones, de les quals 156 són menors d'edat; i ha afegit que tenen detectats 86 assentaments on viuen 384 persones, de les quals 53 són menors d'edat.

Fuertes ha dit en roda de premsa que "la dinàmica ha canviat" i l'ocupació de locals guanya terreny als assentaments. Tot i això, ha dit que les xifres es mantenen estables els últims dos anys. En una roda de premsa per informar sobre l'incendi en un local de la plaça de Tetuan, aquest dimarts, que ha deixat quatre víctimes mortals d'una mateixa família, dues de les quals eren menors d'edat; s'ha informat que la Guàrdia Urbana de Barcelona i els serveis tècnics del districte de l'Eixample van inspeccionar el 18 d'octubre el local incendiat a la plaça de Tetuan.

La tinenta d'alcalde de Drets Socials, Laura Pérez, ha dit que es va analitzar l'estructura de l'edifici i es va concloure que no hi havia risc imminent per als ocupants per fer un desallotjament immediat. "Si s'hagués detectat risc imminent s'hauria actuat immediatament", ha dit Pérez, que ha detallat que aquest any s'ha reallotjat 65 famílies.

També ha explicat que la família tenia una "bona vinculació" amb els Serveis Socials i que l'Ajuntament va ajudar-los a tramitar ajudes periòdiques. Prova d'això, ha remarcat Pérez, són les 88 intervencions que el SISFAM va fer amb la família, a qui es va oferir acompanyament per aconseguir la targeta sanitària i l'escolarització del fill més gran. També se'ls va empadronar sense domicili fix i es van tramitar ajuts econòmics periòdics per a la roba dels infants, bolquers, farmàcia i transport.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#6 bejota, bcn, 05/12/2021 - 16:31

PERE ARAGONÉS:"LOS QUE RECHAZAN LA REPUBLICA CATALANA ,QUE SEPAN QUE LA R.C. NUNCA LES RECHAZARÁ." NO SE PUEDE SER MÁS CÍNICO.USTED Y CUALQUIER OBSERVADOR SABE QUE HAY UN ACUERDO NO ESCRITO PARA MARGINAR (O IGNORAR) A LOS QUE NO PERTENECEN A SU TRIBU EN EL MEJOR DE LOS ESCENARIOS;EN EL PEOR , EL LINCHAMIENTO ESTA GARANTIZADO

#5 Juan Carlos, Málaga, 01/12/2021 - 11:28

Si no tienes vivienda y eres drogadicto o no trabajas ven a Barcelona que Colau tiene la solución para tí.

#4 Patumeiro, Sant Patumet, 30/11/2021 - 23:56

volem acollir, volem acollir... pero ya habeis visto como

#3 Don Tancredo , El Carmelo , 30/11/2021 - 21:03

Estos pobres desgraciados no deberían haber llegado nunca a España.
No se debe permitir la inmigración que venga sin contrato de trabajo o sin medios para subsistir.

#3.1 pepe, andorra, 01/12/2021 - 10:29

y entonces con q excusa montarían el pesebre para atender a esas personas? Y eso sin olvidar q muchos menas son delincuentes importados al estilo de oliver twist, q parece q no, pero lo q alucinaría charles dickens si se pasara por Can fanga y viera lo q hay. Y un pakistani casado con una cristiana es carne de crimen de honor.

#2 Preguntes Infrecuents, Ca la Pilar , 30/11/2021 - 21:00

Catadisney republiqueta sin ley. Te okupan, te ofrecen en top manta de todo y más, te quitan la cartera al primer despiste, te agreden, y si protestas o te ningunean o te insultan directamente, y si te defiendes se te ouede caer el pelo ... Esta es la situación que ha provocado las generalitats golpistas. .... Y cada día peor.