Publicitat
Societat · 29 de Març de 2016. 21:45h.

Més polítics que musulmans en la condemna de l’atemptat de Pakistan

Forcadell diu que el terrorisme és "un problema global"

Més polítics que musulmans en la condemna de l’atemptat de Pakistan

Concentració a Plaça Sant Jaume per l'atemptat de Lahore

Una cinquantena de ciutadans del Pakistan, així com regidors de l’Ajuntament de Barcelona, diputats del Parlament i consellers del Govern, s’han concentrat aquest dimarts a la plaça Sant Jaume per condemnar l’atemptat suïcida que el passat diumenge els talibans van cometre a Lahore -la segona ciutat de Pakistan- contra la minoria cristiana i que va deixar més de 70 morts i centenars de ferits. La concentració ha estat convocada per la Taula de Ciutadania i Immigració i per les federacions i associacions pakistaneses de Catalunya.  

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha assegurat a e-notícies que "nosaltres entenem que el terrorisme és un problema global”. “Estem aquí per condemnar tots els actes de terrorisme. Volem mostrar la nostra solidaritat amb el poble pakistanès”, ha afegit la segona autoritat de Catalunya. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha manifestat que “és molt important tenir present que no hi ha víctimes de primera i de segona”.

“Hi ha molt gent al Pakistan que està patint aquesta tragèdia”, ha reblat. En aquest sentit, Pisarello ha remarcat que “de la mateixa manera que ens volem solidaritzar amb les víctimes de París o Brussel·les, també ho volem fer amb les de Pakistan i Síria”. “Tenim l’obligació de fer-los costat i de fer tots els esforços perquè la pau s’imposi”, ha declarat el primer tinent d’alcalde del consistori barcelonès.

A més de Forcadell i Pisarello, la concentració també ha comptat amb la presència del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras; el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva; la consellera d’Ensenyament, Mertixell Ruiz; la titular de Treball, Dolors Bassa; el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós; la diputada del PSC, Eva Granados; la diputada de Ciutadans, Sonia Sierra; el líder del grup municipal de CiU, Xavier Trias; o el president de la Fundació Nous Catalans, Àngel Colom, entre altres.

Amb aquest acte, la comunitat pakistanesa de Catalunya també ha volgut condemnar els atacs terroristes a París i Brussel·les que “ens omplen de dolor i patiment”.

Oriol Junqueras, amb alguns membres de la comunitat pakistanesa

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 egarense, Terrassa, 30/03/2016 - 19:42

De los pocos que habian está el PEQUEÑO NICOLAS MARROQUÍ un vividor que lo mismo sale en una manifa a favor del rey de Marruecos en otra por la independ de Cataluña,a favor de los refugiados y en contra de los refugiados Saharauis cada dia 25 perroflauras catalanas le dan los buenos dias en el face

#13 Núria, Vallès Occidental, 30/03/2016 - 13:57

I quants jueu diu que hi havia?... no será pas perquè no facin frontera amb Siria (entre altres dotzenes d'exemple de guerres provocades pels sionistes durant els darrers 50 anys).

#12 fran-bcn, bcn, 30/03/2016 - 11:48

El dia que els musulmans de CAT muntin una super mani amb cent de mils de persones i es manifestin contra la violència i el terrorisme me'ls creuré. Fins després, ho sento "no cuela". I quan veig una dona amb el mocadoret al cap penso lo de sempre...."fanatisme i NO integració"

#11 fr_cesc, Barcelona, 30/03/2016 - 11:39

Coneixeu la religió que professen tots els assistents a l'acte?

#10 Vergonya Aliena Sento, Burundi del Nord, nou estat d'Europa., 30/03/2016 - 11:37

Su excelencia, La Generalísima Carme Forcadell, formando con la Guardia Mora Hahahahahaha