Publicitat
Societat · 16 d'Abril de 2018. 20:10h.

Mestres denuncien “adoctrinament” en un institut

El centre Joan Boscá de Barcelona ha de suspendre la jornada de portes obertes

Mestres denuncien “adoctrinament” en un institut

Manifestació a l'IES Joan Boscà

L’Associació Professors pel Bilingüisme (APB) han convocat aquest dilluns una concentració a l'IES Joan Boscà del barri barceloní de Les Corts per “allunyar l’adoctrinament” de les aules i reclamar “una educació científica i integradora”, així com “la llibertat de llengua”. Aquesta manifestació ha obligat al centre a suspendre la jornada de portes obertes prevista per aquest dilluns.

“Els professors que volen complir honestament la seva funció, amb perspectiva científica i, per tant, no ideològica, sense nacionalisme, pateixen l’assetjament dels directors i inspectors de la Generalitat que actuen com a comissaris polítics”, denuncia aquest col·lectiu de professors. La plataforma considera que “la finalitat de l‘escola ha de ser la formació integral dels alumnes i la promoció de valors com el pluralisme, la tolerància i el compromís”.

També indiquen que “l’escola pública ha d’oferir una educació integradora en la llengua comuna i amb les llengües autonòmiques com a educació bilingüe”. En aquest sentit, afirma que “malgrat que entre els alumnes l'espanyol és la llengua materna majoritària, l’escola pública catalana imposa l’immersió lingüística en catalá, i això vulnera la doctrina UNESCO”.

20259-2.jpg

Professors pel Bilingüisme assegura que “els manuals de Ciències Socials utilitzats a Catalunya presenten una visió de la Història tendenciosa, perquè assumeixen la ideologia del nacionalisme català i deformen sistemàticament els fets i conceptes establerts per la historiografia científica: promouen que els estudiants sentin desafecció, inclús odi, vers el conjunt d'Espanya, fomentant el secessionisme”.

L’institut Joan Boscà afirma en un comunicat que “ha estat sempre un espai integrador en un marc de respecte, convivència, tolerància i especialment de pluralitat”. “Totes les idees hi ha estat ben rebudes, amb l’objectiu essencial de fer que el nostre alumnat obri la ment al món del segle XX i treballi des de l’esperit crític”.

La manifestació organitzada pels Professors pel Bilingüisme ha estat contrarestada pel CDR de les Corts i Arran, l’organització juvenil vinculada a la CUP, que també s’han concentrat davant les portes del centre cridant consignes com “fora feixistes de les nostres aules”, “ el Boscá serà sempre nostre”.

Publicitat

74 Comentaris

Publicitat
#29 Sarola, Castelldefels, 19/04/2018 - 16:29

Tot aixo ho va endegar El Gran Nazi a l'any 1.980. Ell va ser i es el principal responsable, jo diria l'únic
responsable. En aquell dies, igual que ara era ple d'odi i ple de cuartos, ja llavors le queia de les butxaques el simbol %.

#28 Eufrasio, Barcelona, 17/04/2018 - 21:46

No hagais caso de este tipo , que se dice Jesús, está entorpeciendo el sano diálogo de hechos constatados.
No hay más burro que el que se coloca el mismo las orejeras.
Vive en Murcia y quiere arreglarnos nuestro problema, pero se drja los suyos sin arreglar.
Aquí tienen que hablar los padres y ver como tu hijo va adquiriendo las ideas manipulada

#27 fran bcn, bcn, 17/04/2018 - 15:08

Expliqueu la veritat sisplau, no en versió "prensa amarilla". Ha sigut una concentració ultra i agressiva...no fotem.. I el professor que s 'esmenta te una llarga trajectoria ultra, homofoba i....em callo adjectius. Tots ens coneixem...

#25 Sergi, Barcelona, 17/04/2018 - 12:02

El plan del nacional-separatismo desde hace mas de 30 años siempre ha sido dominar totalmente la enseñanza en Catalunya, desde primaria hasta la universidad y todos los medios de comunicacion en Catalunya..

#25.1 pepe, andorra, 17/04/2018 - 13:55

y q no lo hayan conseguido del todo solo demuestra aun mas su incompetencia, Hitler consiguio en solo cinco años lo q estos llevan intentando 40 años, pq hitler estaba como una cabra y era un psicopata peligroso, pero al menos no le metio mano a la caja y consiguio dominar las mentes de los niños alemanes en cinco años, ni para el mal sirven.

#24 Comunero, Valladolid, 17/04/2018 - 11:51

Por mucho que lo intenten, no podrán eliminar de Cataluña una lengua universal como es el español. Y lo saben.