Publicitat
Societat · 11 de Març de 2020. 22:05h.

Mesures insuficients

El Govern encara no tanca les escoles ni prohibeix els actes públics

Mesures insuficients

Quim Torra presideix la reunió del Procicat per emergències de malalties d'alt risc (foto: Govern)

El Govern es nega a adoptar mesures contundents per combatre el coronavirus i reduir al màxim la possibilitat de nous contagis a Catalunya, malgrat que aquest dimecres l’Organització Mundial de la Salut ja ha qualificat els brots de pandèmia.

La Generalitat només ha prohibit els esdeveniments amb més de 1.000 persones, però autoritza tots els altres sempre i quan redueixi a un terç l’aforament del recinte per garantir la distància de seguretat entre els assistents.

Pel que fa a les escoles, l’Executiu català no tanca les aules -tret d’aquelles que ja ho estan per casos de coronavirus- ni tampoc ordena suspendre les extraescolars. Només prohibeix les activitats fora de classe en les que hi participin alumnes de més d’una escola.

Aquestes mesures, tanmateix, es podrien endurir en els propers dies, segons ha advertit el president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dimecres en roda de premsa. “És possible que en els propers dies calguin prendre mesures més dràstiques i contundents de les que s’han pres fins ara i amb més afectació en la vida dels ciutadans”, ha avisat.

Les federacions esportives de futbol i bàsquet han anat més enllà de les recomanacions del Govern, i han prohibit totes les activitats -ja siguin professionals o no- durant els propers quinze dies, prorrogables segons l’evolució del coronavirus. En canvi, la Generalitat només ha plantejat que se celebrin les competicions a porta tancada.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Ojotuerto, Calafell.tab, 12/03/2020 - 11:16

Y los Mossos tomando nota. "A las UVIs y UCIs, los de la lista que nos daràn al final". "Los médicos que nos señalen, los interceptaremos". "A los acompañantes que protesten, los neutralizaremos" "en principio sí nos hablan en catalàn, los dejamos en el vestìbulo, si lo hacen en castellano a la calle" "las mascarillas, a los que nos diga

#5 Jos, VNG (Ghost Republic), 12/03/2020 - 10:17

S'hauran de tancar els col·legis, i ho saben. Feu-ho ja!

Escoluteu al Renzi: No perdeu el temps!

#4 Visca la República!, República Democràtica de Catalunya, 12/03/2020 - 08:02

Tinguem les prioritats clares, sisplau. Ja actuarem quan ens vagi bé com a estratègia per criticar Madrid. Mentrestant, no malbaratem energies en futilitats

#3 Menjamela Grandi, Anapurna, 12/03/2020 - 06:55

Panda de inútiles aquí y en Madrid. De donde no hay no se puede sacar.

#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 11/03/2020 - 23:24

Con el peor desgobierno que podíamos tener para afrontar esta crisis sanitaria (racistorra en la Degene y Cum fraude en Madrid) mejor que no nos hagamos muchas ilusiones. Me temo que el coronavirus tendrá tantas respuestas como taifas tiene España. Y viendo el emir que gobierna aquí...