Publicitat
Societat · 16 de Desembre de 2015. 17:02h.

Metges sense ètica

Acusats una quarantena de professionals per col·locar pròtesis caducades

Metges sense ètica

Hospital de Reus

El jutge de Reus del "cas Innova" ha ampliat la investigació a seixanta persones més, 47 d'elles metges d’arreu de Catalunya, en relació amb les pròtesis de Traiber. El jutge considera que haurien rebut comissions il·legals per col·locar-ne i, fins i tot, alguns haurien cobrat tot sabent que les peces eren defectuoses. A més, assegura que una de les pràctiques habituals de Traiber era pressionar i pagar a polítics i sanitaris per aconseguir contractes.

El magistrat apunta que els facultatius haurien rebut una comissió per cada pròtesi de Traiber que col·locaven. De la mateixa manera, es detalla com l’empresa va pagar un viatge a Egipte, per assistir a un congrés de Traiber, a quatre metges perquè aquests “mantinguessin la boca tancada” quan es van començar a descobrir les deficiències tècniques de les pròtesis.

Els metges investigats són de diferents hospitals del país, tant públics com concertats, com ara les clíniques del Remei, Dexeus, Sagrada Família, Teknon, Bofill de Girona, Corachan, l’Hospital de Vic, el Trueta de Girona, el Parc Taulí de Sabadell, Broggi de Sant Joan Despí, l’Hosital Clínic, l’Hospital de Viladecans, el Quirón, el Cima, el Tres Torres, l’Hospital de Terrassa, l’Hospital de Sant Pau, l’Hospital Platón, la Clínica del Pilar, l’Esperit de Santa Coloma, el Joan XXIII de Tarragona, l’Hospital del Mar i l’Hospital Santa Tecla de Tarragona.  

A banda dels 47 metges, també s’investiga a 12 treballadors de Traiber, entre els quals l’administrador principal, Lluís Márquez, que ja va ser detingut mesos enrere. El jutge els imputa a tots ells dels delictes de malversació, prevaricació, tràfic d’influències, estafa, falsedat documental, delicte contra la salut pública o blanqueig de capitals.  

Traiber va tancar el mes d’octubre del 2014 després de saber-se que havien fet servir pròtesis en mal estat o caducades en diferents pacients. L’Hospital Sant Joan de Reus era un dels principals clients de Traiber, i la investigació d’Innova va destapar que l’Ajuntament havia pressionat al centre per donar un tracte de favor a l’empresa. Arran d’aquest cas va ser detinguda l’actual diputada de CDC al Congrés, Teresa Gomis, quan era primera tinent d’alcalde de Carles Pellicer a l’Ajuntament de Reus.

Els doctors que presumptament haurien cobrat comissions per part de Traiber són:

Jordi Casas Sabater (Clínica del Pilar)
Salvador Fernández García (Parc Taulí Sabadell)
Juan L. Maestro de León (Clínica Dexeus)
Osvaldo Gómez Sosa (Teknon)
Ferran Nadal García (Teknon)
Lluís Madera Cat (Clínica Bofill Girona)
Alejandro Poal-Manresa (Broggi, Hospital Sant Joan Despí)
Xavier Martín Oliva (Clínica del Remei)
Jesus Lafuente Baraza (Hospital del Mar)
Xavier Clos Busquets (Hospital de Vic)
Carlos Justibró Berlanga (Clínica del Remei)
Joan Lluís Tomás Vidal (Clínica Corachan)
José A. Mellado Navas (Hospital de Vic)
Secundino Martín Ferrer (Hospital Trueta de Girona)
Manuel Riera Manresa (CIMA)
Andreu Comballa Aleu (Hospital Clínic)
Jordi Rimbau Muñoz (Hospital Trueta de Girona)
Carles Dolz Jordi (Hospital de Viladecans)
Alex Msuet (Hospital Quirón)
Juan Luís Maestro de León (Clínica Dexeus)
Joaquim Rodríguez Miralles (Hospital de Vic)
Ramón Clos Molina (Hospital de Vic)
Josep Roca Silva (Hospital Platón)
Jordi Español (Hospital de Terrassa)
Rodrigo Rodríguez Rodríguez (Hospital Sant Pau)
Manel Ribas Fernández (Clínica Dexeus)
Joan Leal Blanquet (Tres Torres)
Xavier Riera Albó (Tres Torres)
Luís Aguilar i Fernández (Teknon)
Joan C. Monllau García (Hospital Sant Pau)
Miguel A. Froufe Siota (Hospital Trueta de Girona)
Enrique Henere Rivera (CIMA)
Antonio Fraguas Castany (Teknon)
Jaume Suñol Sala (Clínica del Pilar)
Fernando Marqués López (Clínica del Pilar)
Enrique Rodríguez Boronat (Esperit Sant Santa Coloma)
Antonio Ruiz Guillen
Eva Planes Vall
Tomás Simorte Moreno
Alejandro Fernández Domingo
Rodrigo Miralles
Xavier Llaurado Barenys
Miquel Vilardell
Josep Giné Goma (Hospital Joan XXIII)

Hospital de Reus

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#29 Carolina, Girona, 26/10/2016 - 12:23

Agradeció que el temps, posi a cadascú al seu lloc. El doctor Rimbau, va operar a la meva germana de una malformació d arnold chiary a,b ciringomielia i amb el temps ha mort. Els Metges que van atendré a la meva germana despres de l intervención d Aquest doctor, var sorpendre s de l operación que v

#27 Eli, Barcelona, 18/12/2015 - 10:49

Aixó que explican de les comissions, per desgracia es molt habitual en la sanitat privada.
També es important que tots els ciutadans sapiguin que els honoraris médics per part de les mutuas medicas son indecents.
Crec que aquest tema li han donat molt poca repercussió Per la importancia que té!

#27.1 Pilar, Barcelona, 11/01/2016 - 12:44

La pena és que els periodistes no siguin prou curosos en donar la informació doncs a la llista hi ha metges molt respectables i honestos amb una gran trajectòria científica que ni tan sols són traumatòlegs ni cirurgians. Per tant no tenen cap tracte amb els subministradors de prótesis! una pena.

#26 PEP, palafoll, 18/12/2015 - 09:08

no todos los traumas cobran comisiones, solo una minoría corrupta en relación con los jefes de servicio de los hospitales y las gerencias, en conexión con los políticos.
los traumatólogos normales , viven de un mísero salario, en relación a largas horas de trabajo, responsabilidad y años de estudio

#25 Txell Boix, Barcelona, 17/12/2015 - 17:13

Tots el traumatòlegs cobren generoses comissions per cada pròtesis q posen a la privada, també per cargols, plaques, claus. El q cobrin comissions és conegut per tothom tant a Catalunya com a Espanya. Segurament Traiber utilitza pròtesis mal reesterilitzades, ergo comissió mes gran.

#24 pilar, barna, 17/12/2015 - 11:25

Per cert, gràcies per donar la llista, la gent que té familiars amb pròtesi té dret a poder consultar-la i sortir de dubtes.